26 Ağustos 2018 | Pazar

Katlanacaklar

İkinci deplasmanda yine üç puan kaybı var. Şartlarını yeni yeni oturtmaya kalkarken, ilk 11'den iki önemli oyuncusunu kaybederek çıkan bir Fenerbahçe var, doğrudur. Ama iki önemli transferini de (Silimani - Ayew) oynattılar.
Cocu'nun gelişi, yeni bir sistem ve oyun tarzı yaratmak üzerineydi.
Hakkını yemeyelim, bunun için de uğraşıyor. Tek ön liberoya dönüp, son şampiyonluğun geldiği 4-1-4- 1 ile de oyuncu grubunun çok alışık olmadığı bir dizilişle çıktı sahaya.
Sadece deplasman zorluğu yok karşılarında; birlikte maç oynama alışkanlığı olmayan, birbirlerini tanımayan futbolcuların, onları da yeterince bilmeyen hocanın yönetiminde sahaya çıkması var.
Yine de, Göztepe'ye pozisyon vermeden sürdürdükleri maçta, Halil'in müthiş şutu filelerle buluştuğunda, hep birlikte isyan ettiler. İyi oynamıyorlardı ama bu kadarını da hak etmemişlerdi.
"Doğru" oyundan, "iyi futbola" dönüşüm isteyen bir Fenerbahçe taraftarı var. O yüzden bu yenilgilere veya olabilecek diğer puan kayıplarına ağızlarını açmaya hakları yok. Geçen sezon da Isla bu kadar yanlış yapıyordu, Dirar top kaybediyordu veya Hasan Ali acemilikler içindeydi. Oyun ve oyuncu kalitesinin paralel olduğunu anlamayanlar tarafından, "doğru oyun" önemsizmiş gibi gösterildi.

***

Devamı nasıl olacak?
Bu oyuncuların birlikte oynamaya ve birbirini destekleyerek gelişmeye ihtiyacı var. İlk Benfica maçından beri ciddi form problemi yaşanıyor.
Parlayan, farklı olan tek oyuncu yok.
Golleri "forvet" olarak anılanlar değil, Topal, Alper veya Eljif kaçırdı.
Ali Koç, taraftarının baskısıyla bir seçim yaptı; kazanan takımı değil, daha önde oynayanını istedi.
Bunu yapmak için kadrosu da yeterli değildi, transfer yapması da imkansızdı.
Ama söyledikleriyle yaptıkları birbirine paralel ve bu yöne doğru fikir alan hamleleri var. Sırf bu nedenle; tüm Fenerbahçeliler sabredecek ve destekleyecekler.
Önceden söylediğimiz gibi; başka takımı tutacak halleri yok.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor