Fatih Doğan

Fatih Doğan

10 Temmuz 2018 | Salı

Yepyeni Kartal

Beşiktaş, yeni sezon hazırlıklılarının yurt dışındaki ilk etabını Slovakya'da tamamladı.
Yeni transferlerin katılmadığı siyah-beyazlılarda, teknik direktör Güneş eski oyuncularla sistem değişikliğine gitti. Talisca, Tosiç gibi yıldızların gittiği;
Vida, Q7, Babel, Negredo gibi yıldızlarında gitmesinin gündemde olduğu bir ortamda Güneş; eski takımından 2019 model yeni bir takım kurmaya çalıştı.
Şenol hoca diyor ki "Ya bir yol bulacaksın ya da yeni bir yol açacaksın", "Eldeki futbolcularla en iyisini yapmak için en uygun sistemi oynatacaksın"...

ÜRETKENLİK DÜŞTÜ
Slovakya Samorin kampında net bir şekilde görüldü ki Şenol Güneş'in bu Beşiktaş'a gördüğü yeni sistem 4-4-2. Son 3 yıldır oynattığı 4-2-3- 1 sisteminden 4-4-2'ye geçiş yaptı. Sadece idmanlar değil iki hazırlık maçında da bu sistemi oynattı. Giden ve gelecek transferde sarsıcı değişiklikler olmazsa Beşiktaş'ı önümüzdeki sezon ağırlıklı olarak 4-4-2 ile izleyeceğiz.
Fakat uygulamalara bakarsak 1-1 biten Siofok maçında orta göbekteki Necip-Dorukhan ikilisi, iyi kesiciliklerini ofansif anlamda üretkenliğe dönüştürmedi.

ETKİSİZ HÜCÜM HATTI
Gözler kanatlara çevrildiğinde kampın en çalışkanı Gökhan Töre, Love'a bir gol pası verirken;
Lens forvete bir katkı yapamayınca etkisiz bir hücum hattı oldu. Ancak 4-1 biten Gyirmot maçında orta ikilide gerek Oğuzhan- Tolgay, gerek kanatlarda Babel oyunu domine etti ve ileri ikiliyi iyi besledi.
Beşiktaş 4 gol bulmasına rağmen 6 net pozisyonu da harcadı. Gyirmot maçına Siofok'a göre daha üstte bir takım olmasına rağmen güçlü bir orta saha ile çıkması meyvelerini vermeye başladı. Love bu iki maçta Güneş'ten takımda kalma vizesini aldı.

YENİ GOLCÜ VAGNER LOVE
Şenol Güneş'in oynatmayı düşündüğü 4-4-2 sistemi Slovakya kampında Vagner Love'u ön olana çıkardı. Herkes genç Larin'i beklerken Love kampa damga vurdu. Beşiktaş'tan ekonomik nedenlerle gönderilmesi tartışılan Love iki maçı ardından Beşiktaş'ta oynayacağını ispat etti.
Şöyle bir sonuç ortaya çıktı. Şenol Güneş'in sürekli ileri çıkın dediği sap ve sol bekler Gökhan, Caner ve Adriano ne kadar fazla top taşırsa Tolgay, Oğuzhan,Babel, Gökhan Töre ne kadar orta ya da asist yaparsa Love o kadar gol atar. 3'te 1 gol ortalamasıyla oynadı.

?Q7'NİN VELİAHTI TÖRE
Beşiktaş'ta Çin'e gitmesi gündemde olan Quaresma takımdan ayrılırsa veliahtı Lens değil Gökhan Töre.
Slovakya kampının yıldızıydı.
Töre için bu sezonun yeni transferi de denebilir. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.
Tatilde 6-7 kilo vermiş, kampa çakı gibi katıldı. Futbola da acıkmış.
İstekli, arzulu yeni bir meydan okuma yapıyor.
Kamp hem inancını, hem enerjisini çok iyi yansıttı. Lens'in bu Töre'yi kesmesi mümkün değil. Böyle giderse kampın değil sezonun en iyisi olabilir. Beşiktaş'ın yeni transferi Töre hayırlı olsun.

EN İYİLER

GÖKHAN TÖRE
VAGNER LOVE
OĞUZHAN ÖZYAKUP

EN ÇALIŞKANLAR

NECIP UYSAL
GÖKHAN GÖNÜL
OCANER ERKİN

KAMPTA YÜKSELEN GENÇLER

DORUKHAN: Çok hırslı, özgüveni yüksek. Beşiktaş'ta Necip Uysal gibi hatta onun veliahtı olur.
Kampta kendini gösterdi.
Sağ bek ve orta sahada oynayabiliyor.
MERTCAN: Diğer gençleri geride bıraktı bilekleri ve oyun görüşü oldukça yüksek. İkinci kampa katılmayı fazlasıyla hak etti.
Şenol Güneş en doğru tercihi yaptı.

?LARİN'E ZAMAN LAZIM
Slovakya kampında gözler genç Larin'in üzerindeydi. Çok iyi niyetli ve çalışkan.
Şenol Güneş, Orkan'la birlikte Larin'e özel çalışmalar yaptırdı. Öncelikle de ters ayak çalışmaları.
Gelişimini sürdürüyor.
Ancak bu kampta Love'un gölgesinde kaldı.
4-4-2 sistemine de pek ayak uyduramadı. Hem tecrübe hem de 4-4-2 sistemine alışmak için zamana ihtiyacı var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor