15 Mayıs 2018 | Salı

Serengeti kanunu

Averaj peşinde koşan Fenerbahçe topun peşinden belki de her zamankinden daha fazla koştu. Karabükspor ise onur mücadelesi verirken 'gücüm en fazla bu kadar' diye mesaj verdi adeta.
Gol atmak için de, Fenerbahçe'nin gol ayaklarını durdurmak için de her şeyi denediler. Olmadı...
Çünkü karşısında 'Serengeti' kanunlarını uygulamak zorunda olan bir takım vardı. Hani bir sırtlan, aslan, leopar ya da doğanın en acımasız yırtıcıları haftalarca aç kalır da karşısına çıkan ilk avını, ki o avı yaralı bile olsa nasıl parçalar, işte Fenerbahçe de öyleydi dün akşam. Acımadı. Acımayı düşünmedi bile. Düşünemezdi. Çünkü averaj lazımdı. Şart olmuştu.

Fenerbahçe acımadı
Serengeti gibi çünkü zirve. Afrika'da, kara kıtada kanunlaşan bir gelenek vardır; ihtiyacın varsa karşındakinin durumuna bakmadan parçalayacaksın. Yavruymuş, yaralıymış, yaşlıymış, sakatmış!
Hiç biri önemli değil oralarda. Fenerbahçe için de Karabükspor'un ligden düşmüş olması ve hatta yedeklerden kurulu bir takımla sahada mücadele etmesi umurunda değildi Fenerbahçe'nin. Acırsa acınacak duruma düşecekti.
Gelelim avcı Aykut Kocaman'a.
Kim ne derse desin. Ben Aykut Kocaman'ın 'Fenerbahçe'yi iyi oynatmıyor, oynatamıyor' şeklinde eleştirilmesine anlam veremiyorum.
Daha ne yapsın ki? Ne yapmalıydı?
Tarihin en kötü sezonlarından biri deniliyordu bu takım için! Şimdi soru şu: Nasıl en kötü sezon oluyor Fenerbahçe açısından?
Kupada finalde kaybeden kim? Ligde şampiyonluk şansını son haftaya kadar taşıyan takımlar içinde Fenerbahçe de var mı? Kocaman bir haksızlık bu!

Son sorumlu Kocaman
Valbuena konusunda ise herkes gibi düşünüyorum. Aykut hoca gibi değil. Dünkü kadrosunu da eleştirebilirim; sen Fenerbahçe'sin, Karabükspor'un karşına tek stoper, tek ön libero ile çıksan onların yerine iki hücumcu ile daha başlasan ne olurdu?
Ne kaybederdin? Bunlar tamam ama koskoca sezonda Aykut Kocaman'ın hedef tahtasına konmasına vicdanen izin vermem, veremem.
Uçuyor, kaçıyor denilen Beşiktaş'tan da daha fazla gol attığını belirtelim Fenerbahçe'nin.
Başkan ve başkan adayı her gün demeç savaşları verecek aylardır, sonra da Aykut Kocaman suçlu olacak. Yok artık! Geçen haftalarda da yazmıştım. Bu sezon şampiyonluk kaçarsa en son sorumlu Aykut Kocaman'dır. Fenerbahçe de aynı serengeti gibi çünkü son aylarda!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor