14 Mayıs 2018 | Pazartesi

Sezonun özeti

Sezonu erken kapattı Beşiktaş.
Çünkü erken açacaklar.
UEFA Avrupa Ligi ön elemelerinde 3 tur geçmeye çalışacaklar. Maçın sonucu pek önemli değil. Skora göre yazmayacağım.
Osmanlıspor karşılaşması kimilerine göre turistik bir Ankara gezisinden ibaretti Beşiktaş için.
Oysa ki bu tip karşılaşmalar çok önemlidir kulübede büyük hayaller peşinde koşanlar için.
Sahada neden koştuğunu bilmeyen futbolcular vardı Beşiktaş'ta.
Onlar gerçekten de turist gibiydiler sahada! Lens kesinlikle bu takımın oyuncusu değil. Quaresma kapalı savunmaları açan bir oyuncu ama aynı görevi üstlenen Lens öyle değil. Bu bölgede Quaresma'sız olmaz. Portekizli yıldıza gözü gibi bakmalı Beşiktaşlılar.
Negredo ve Vagner Love ile de gelecek sezon olmaz. Larin ile de olmaz. Kanadalı golcü zaten 'bir süreliğine' bu tip maçlar için alındı. Bu da demek oluyor ki üst düzey bir santrfor muhakkak şart.
Yoksa gelecek sezonu da erken kapatıp erken açarlar.

Almeida bile arandı!
Fikret Başkan diyor ki: "Gelecek sezon UEFA Süper Kupa finali bizim stadımızda oynanacak ve kendi sahamızda bu kupayı kaldırmak istiyoruz." Hakkıdır bunu söylemek.
Bunu gerçekleştirmek için kesinlikle Avrupa'nın üst düzey santrforlarından birini almak zorundalar. Beşiktaş geçen iki sezonda şampiyonluklara süper star golcüleriyle ulaştı. Gomez, Aboubakar, Cenk gibi isimler alınmalı.
Bu sezon Almeida'yı bile aradı Beşiktaş! Larin, Negredo, Love, Mustafa Pektemek'i toplayınca da gerçek bir santrafor etmiyor.
Siyah beyazlıların en büyük sıkıntısı değil, 'yarası', golcüsünün olmayışıydı.
Düşünün bir Gomis ile Beşiktaş'ta neler olabileceğini. Arkasında Quaresma, Talisca, Babel, Oğuzhan varken Gomis kaç gol atardı Beşiktaş'ta? En az Galatasaray'da attığı gol kadar atardı. Ya Adebayor olsaydı? Saymakla bitmez.
Beşiktaş golcüsü olmadığı için şampiyonluğu kaçırdı. Bana ligin ikinci yarısında yaşadığın en büyü hayal kırıklığı neydi diye sorarsanız 'Vida' derim. Geldiğinden beri 'oldu olacak, haftaya olur, sonraki hafta kesin olur, vallahi olur, billahi olur, olacak' demekten dilim kurudu.
Vida ile de olmaz. İyi bir stoper de şart. Çok iyi bir golcü, çok iyi bir stoper ve çok iyi bir 10 numara ile İstanbul'da, UEFA Süper Kupa finali neden olmasın Fikret Başkan? 2. yarıda turistik geziden futbolcularla toparlandı Beşiktaş ama transfer şart Fikret Başkan.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor