28 Eylül 2019 | Cumartesi

Beraberliğe razıyım

Beşiktaş ve Trabzonspor, her iki takım içinde son derece kritik bir maça çıkıyorlar.
Trabzonspor istikrarsız görüntüsünü değiştirmek ve geçen sezon elde ettiği derbi başarılarını sürdürmek amacında.
Bordo-mavili takımın birçok eksiği var malum ama bu eksik gene rağmen özellikle kendi sahasındaki derbileri iyi oynadığını da biliyoruz.
Sturridge gibi önemli bir yıldızı kadrosunda bulunduran bordomavili takım, henüz bu oyuncudan beklenen verimi almış değil. O nedenle oynaması halinde bu oyuncunun nasıl bir performans ortaya koyacağı çok belirleyici olabilir. Beşiktaş'ın savunmayı önde kurduğunu ve arkada fazlaca boşalan bıraktığını da düşünürsek bu Sturridge için son derece büyük bir avantaj olur diye düşünüyorum.
Buna karşılık Beşiktaş'ta henüz sistemin oturmamış olması önemli bir dezavantaj. Elneny cezalı ve bu orta alandaki hamle şansını kısıtlıyor.
Buna karşılık Vida'nın cezası bitti. Abdullah hoca savunmanın göbeğinde Gökhan-Vida ikisini mi kullanır, yoksa Necip-Vida mı yapar; bunu kestirmek kolay değil.
Benim aklım Gökhan-Vida diyor.
Çünkü Gökhan Gönül'ün geçen haftaki performansı gerçekten etkileyiciydi. Trabzonspor'un santrforu Sörloth karşısında böyle bir ikili başarılı olabilir. Ayrıca Gökhan, Nwakaeme'yi durdurmakta zorlanması halinde Douglas'a da destek verebilir.

***

Atiba-Dorukhan orta sahası, bu maçın Beşiktaş'ın en çok güvendiği yer olacaktır. Burada önemli olan konu Abdullah Avcı'nın savunmayı ne kadar öne çekeceği ve takımın boyunu ne kadar kısaltabileceğidir.
Trabzonspor'un hızlı oyuncuları var ve savunma arkasına iyi paslar atacak bir de Sosa gibi ustaya sahipler. Bütün bunları düşündüğümde Beşiktaş için kolay bir maç olmayacaktır.
Yaşanan gergin günler nedeniyle galibiyete ihtiyacı olan Kara Kartal'ın bu amacına ulaşması tüm oyuncuların önceki haftalarda görüntülerinin üzerine çıkmasına bağlı. Özellikle de Ljaic'in yerine forma şansı bulacak olan Oğuzhan'ın artık kendini gösterme vakti geldi.
Bu şartlarda Burak Yılmaz istediği toplarla buluşabilir ve bu zor maçı kolay hale getirebilir. Farkındaysanız Beşiktaş'ın kanat oyuncularından pek bahsetmiyorum çünkü onlardan fazla beklentim yok. Mevcut sistemde toplu buluşmaları bile mucize gibi bir şey.
Özetlersek mücadele güçleri yüksek ve kazanmaya ihtiyacı olan iki takımı çok zorlu bir maç bekliyor.
Spor adamlığını bir kenara koyun taraftar gözüyle bakacak olursak ben bir Beşiktaşlı olarak beraberliğe razıyım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor