24 Eylül 2019 | Salı

Böyle gitmez!

Nasıl anlatsam bilemiyorum! Gerçekten... Kelimeler kifayetsiz kalıyor... Beşiktaş ÜÇLÜ SAVUNMA oy-na-ya-maz... Beşiktaş, kendi ölü bölgede yan pas yaparak maç ka-za-na-maz! Beşiktaş, böyle ancak ligde kalmaya oynar ama dahası, şampiyon bile olsa taraftarı mutlu olmaz. Net. Bir koca 90 dakikada kornerin yok... Çünkü korner kazanmak için rakip kaleye gitmek gerek... Bir koca 90 dakikada ceza sahası içine yapılan toplam orta bir elin parmaklarını geçmez, çünkü orta yapmak için de rakip kaleye gitmek lazım... Necip, Atiba, Gökhan (ki sahanın iyilerindendi), Caner (Keza o da iyilerdendi) yan ve geri pas yapmaktan bitap düştüler...

***
Nedir bu Abdullah hocam! Oyun bir tarafa yığılmışken, ters kanatta bekleyen N'Kouduo ya da Diaby'i gören, görmeye çalışan, pas atan, atmaya çalışan kimse yok... Kanatlar çalışmaz, orta alandaki paslar dikine oynanmazsa nasıl kaleye gideceksin! Kaleye gitmeyi düşünmüyorsun diyelim, öyleyse nasıl gol atacaksın, nasıl puan alacaksın, nasıl maç kazancaksın... Sistem inadının da bir sınırı olmalı... Bu takım, bu sistemle oynayamıyor... Öyleyse ısrar niye? Oyuncular, Avcı'nın dediklerini yapmaya çalışmaktan insiyatif kullanamaz hale gelmişler. Atiba öne gitmeye korkuyor, Adem şaşkına dönmüş, Diaby top kaybedeceğim korkusuyla sıfır risk alıyor, N'Kouduo, bildiğin arı vız vız vız ama bal hak getire!
***
Avcı dua etsin karşısında eski takımı vardı. Onlar da Avcı sisteminin izlerini silmeye çalışmaktan bitkin düşmüşler. Visca gitmiş sıradan bir oyuncu gelmiş, Crivelli her halde bu sezon atabileceği son golü attı. Bir yanda Avcı sisteminin izlerini silmeye çalışan Başakşehir, diğer yanda Avcı sistemine alışmaya çalışan Beşiktaş. Bildiğin kör döğüşü... Bir de hakem var ki, bildiğin eyyamcı... İlk kartları önüne gelene çıkardı, ikincilere yüreği yetmedi. Yoksa her iki takımdan da en az birer oyuncu ikinci sarıdan atılırdı... Yazık oluyor Beşiktaş'a... Hafta Trabzonspor ya da sonraki haftalarda F.Bahçe, G.Saray, bu Beşiktaş'ı paramparça ederler. Çözüm şart. Tribünler hem yönetimi istifaya çağırdılar, hem de Sergen Yalçın'ı göreve... Bu şarkı bitmez artık. Çünkü bu sistemle Beşiktaş kazanamaz, kazanamadıkça da aynı nakarat dillere pelesenk olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor