23 Mayıs 2010 | Pazar

Artık çekilmeli

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım için kalem oynatmak gerçekten kolay değil. Hayır, zorluğu başkaları gibi ikbalimi ya da yazarlığımı ona borçlu olduğum için değil. Zorluğu, kendi kulübüne yaptığı örnek gelişmelere karşın futbola yaptığı ihaneti aynı cümlede buluşturabilmek. Tesisleşmek, kurumsallaşmak, büyümek, kulübün gelirlerini artırmak ve futbol dışı branşlarda devrim yapmak gibi pek çok pozitif kelimeyi rahatlıkla kullanabiliriz. Ama Türk futbolunun geriye düşen ivmesinin sorumlusu olarak birini aramak gerekirse suçlu Aziz Yıldırım'dır. 2000'li yıllarda Galatasaray'ın UEFA Kupası kazanması, Milli Takım'ın dünya üçüncülüğünü almasıyla zirveye çıkan Türk futbolu o günden bu yana sürekli irtifa kaybetti. Bu gidişatın sorumlusu tekrar yazıyorum Yıldırım'dır. Çünkü yabancı futbolcu sayısının artırılması için en fazla gürültü yapan, lobi yapan, kamuoyu oluşturan kendisidir. Gördük ki yabancı sayısı arttıkça Avrupa arenasındaki başarı geri gitti. Yetmedi, kadroların ucuz ve kalitesiz yabancılar tarafından işgal edilmesi, yetenekli yerli oyuncuların ortaya çıkmasının da en büyük engeli haline geldi.

Polat da aynı yolda
Parasal gücü en yüksek takım Fenerbahçe yabancı sayısı artırdıkça futbolun kalitesini düşürdü. Kadıköy tribününe gelen Fenerbahçelilerin şöyle ağız tadıyla seyrettikleri futbol, keyif aldıkları maç sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Aziz Yıldırım'ın açtığı yola giren Adnan Polat yönetimindeki Galatasaray takımının düştüğü acınacak durumları ben dahil pek çok yorumcu yazıyor ve daha da yazacak. Dünyada eşi benzeri zor görülebilecek bir şampiyonluk kaçıran Fenerbahçe kulübü, başkanı ve taraftarı ile elbette çok üzüldü. Ancak bu sıkıntılı durum Aziz Yıldırım'ın günahlarını örtmeye, onu bunu suçlayarak kendini temize çıkarmaya çalışmasına mazeret olamaz. Türk futbolunu küçülten ve içerideki şampiyonluğu yeterli gören bir Aziz Yıldırım mantığının artık çekilmesinin zamanı geldi. Fenerbahçeliler Süper Lig'de beşinci olmuş ama UEFA Kupası'nda final oynamış bir takımımı mı tercih ederler, içeride şampiyon dışarıda ilk turda elenmiş bir takımı mı? Eğer birincisini tercih ediyorlarsa orada Yıldırım'ın yeri yok.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor