Sinan Vardar

Sinan Vardar

26 Haziran 2014 | Perşembe

Futbolda sevgi!

Ne demişler; "Seversen sev, ama adam gibi sev!" İşte bizler adam gibi sevenlerdeniz! Yıllarını futbola adamış bir insan olarak geçen hafta kartalhaber.com'da Sayın Haluk Özçakmak tarafından kaleme alınan bir yazıyı okudum.
Yaşlı adamı çok duygulandıran bu yazıyı siz değerli okurlarımla paylaşma kararı verdim. Ben reklamı, övünmeyi sevmem ama Beşiktaş camiasında bir hayli sevilen Haluk kardeşimin bu yazısını umarım beğenirsiniz.
İşte Gölcük Beşiktaşlılar Derneği 2. Başkanı Haluk Özçakmak tarafından kaleme alınan o duygusal yazı.... "Hani derler ya'Ben senin babanı da severdim...' İşte o söz, benim için çiçeği burnunda Beşiktaş futbol takımı sorumluluğuna getirilen sevgili Mete Vardar'a söyleyeceğim ilk söz.
Duygusal bir yapım olduğu halde her işte olduğu gibi, sporda da başarı bekleniyorsa; o işin erbabı, işi bilen, çözen, güven veren kişilerin ayrı bir yeri var benim için... Kimse kusura bakmasın bu konularda hissi düşünmem ve düşünenlerle de elimden geldiğince mücadele ederim...

Bizde 'iz' bırakanlar...

Ortak tutkumuz, değerimiz, üzüntümüz, sevincimiz; Beşiktaş'ımız, camiamız.. Kısaca sevgimizi verdiğimiz, gönlümüzü kaptırdığımız, ulu çınar söz konusuysa gerisi teferruat...
Çok şükür uzun yıllardır bu büyük camianın içinde bizlerde, dernek kurucu yöneticisi, kongre üyesi sıfatıyla Beşiktaş'ımla ilgili yapabileceğim her şeyi elimden geldiğince uğraşan biri olarak didinip duruyorum. Bu zaman dilimlerinde sayısını unuttuğum birçok Beşiktaş yöneticilerini tanıdım, iz bırakan ve maalesef olmaması gerekenler...
Misyonuna bağlı bir Beşiktaşlı olarak zaten hak etmeyen birilerinin, bilerek bilmeyerek, Beşiktaş yöneticiliği gibi kutsi bir makama getirilmesi, camiaya yapılan en büyük hakarettir.
Maalesef bunları yaşadık, yaşattıranlar bu vebal altında ne yaparlar onu bilmem.. Beşiktaşlı terbiyesi, duruşu, sevgisiyle yetişmiş bir yönetici, her şeyden önce taraftarını, takımını kısaca camiasını çok iyi tanımalıdır.
Son yıllarda sadece isimlere, sözüm ona paralı yöneticilere inanıldı da ne oldu, bakıyorum halen ders almayanlar var..

Artık 'kulüp' kazanacak
Onlar kendi menfaatlerini düşünen, sever gözüken sahte insanlar.. Hep söyledik, acele kararlar yanlış işlere gebedir.
Yazık değil mi, maddi manevi doğranıyor Beşiktaş'ımız.
Yıllar önce tanıdım sayın Sinan Vardar'ı. Tanıdıkça işte bu işten anlayan, kalbi Beşiktaş sevgisiyle dolu, altyapıyı bilen, futbolcuyu hele ki Beşiktaş'ın istediği genç, istikbal vadeden futbolcuları kulübüne kazandırmaya ahd etmiş biri olarak.
Ama gördüm ki yalnız kaldı; sanki birileri önünü kesmek istedi.
Sonuç ben yiyemedim sen ye!
Bir çok iyi futbolcu elden kaçırıldı, bunlardan biri de maalesef Gökhan Gönül'dü. Başka isimlere gerek yok hayat devam ediyor O kişi; oğlu Mete Vardar'ı da yetiştirdi, o da yıllarca kulüp yöneticiliği mayasıyla, sevdasıyla şimdi huzurlarımızda..
Gönül isterdi ki; daha erken bu görev verilseydi! Şimdi ne olacak, en azından bu yıl olduğu gibi ele gelen fırsatlar tepilmeyecek, alınması gündeme gelen futbolcular medyada gevelenmeyip gidip alınacak. Futbolcu alınıp, satılırken de kulüp kazanacak.
Buna yürekten inanıyorum, 'Niye mi?' Ben onun babasına
da inanırım da ondan..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor