08 Haziran 2016 | Çarşamba

Barbekü ve imece

Aniden irkildim! Sosyal medyada, dostum Sezgin Gelmez aynen şunu yazmıştı; ''Dursun Özbek yarın (bugün) 12'de Florya'da üyelere mangal partisi yapıyor. Başkanın ya Ramazan'dan haberi yok, ya da fazla yenmesin diye bu günü seçti.'' İnanılır gibi değil. Gerçi, Galatasaray'da pek çok şey ''inanılır gibi değil''. Kulübün yedi önceki başkanı Yalman, kulübün eski futbol şubesi sorumlularından Ergun Gürsoy'un yeğeni Levent Nazifoğlu, mevcut başkanın kardeşi Mehmet Özbek Sporif AŞ çatısında buluşarak futbolu yönetmeye giriştiler.
Duygun Yarsuvat'ın, içinde Dursun Özbek'in de olduğu listesi karşısında genel kurulun SEÇMEDİĞİ Alp Yalman ve ekibine futbol emanet ediliyordu. Bu gelişme, Özbek'ten kulüp üyelerine ''o gün yanlış kişiyi başkan seçtiniz'' eleştirisi anlamına geliyor olabilir. Bu gelişmelerle bezenen spor sayfaları birkaç gün içinde, muhteviyatında akıl almaz bir Fatih İşbecer eleştirisi barındıran Sneijder röportajı, (Hollandalı bu bölümü yalanladı), finansçı kadın derbisi (Sedef Hanım vs Gözde Hanım) gibi haberlerle dolup taştı.

Game of thrones...
Galatasaray'dan 200 küsur bin TL tazminatla gönderilmiş CFO Sedef Hanım'ın geri çağırılması, başkanın, önüne konan adaylardan kendi eliyle seçtiği Gözde Hanım'a geçen hafta ''güle güle'' demesi; işte bunlar hep ''Game of thrones'' (Taht Oyunu). Geriye dönük defterler karıştırılmasın diye kurulan garip bir İMECE'nin tezahürleri gibi yaşananlar.
Gözde Hanım, kulübün içine düştüğü finansal durumu raporladıktan bir hafta sonra gönderilince, kulübün finansal durumu düzelmedi elbette.
Belli ki; kimilerince o finansal durumun sebebi olarak görülen ekibin, gönderilip, geri çağrılmış CFO'su ile yola devam etmek saygı duyulacak bir tercih olabilir. Takdir, -kuşkusuz- Galatasaraylılar'ındır.
Ramazan ayında güpegündüz barbekü partisi düzenleyen bir yönetimin, geleceği değil günü kurtarmayı çalışması belki de çok şaşırtıcı değildir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor