02 Eylül 2018 | Pazar

Kayseri’ye saygı Trabzon’a alkış

Fenerbahçeli olduğum için en başından karamsar bir tablo koymak istemem ama yılların verdiği bir tecrübe var. Bazı şeyler görünüyor. Kayserispor takımı son bölümde 10 kişi kaldı ama o dakikaya kadar F.Bahçe kalesine 18 şut attı, 9'u kaleyi buldu. Harun bu şutların birçoğunu çıkardı, Umut'un bir kafası var, maç bitiyordu. 3'üncü golü kötü yemesi haricinde çok iyi oynaması dışında F.Bahçe çok kötüydü.

Kayserispor takımına saygı duymak lazım. 3 maçta gol yemeyen bir takım 2 gol yemesine rağmen devam ettiler, iyi oynadılar. İyi güzel ama her takımın orta saha oyuncuları mı F.Bahçe'ye karşı iyi oynar? 4-2-3-1 ya da 4-3-3 oynayabilecek, geniş ama üst düzey oyunculardan kurulu olmayan bir takım F.Bahçe ama esas sorun düzenin olmaması. Cocu'ya bu konuda ciddi eleştirim var. F.Bahçe takımı bir maçın sonunu böyle başıboş, sol açıksız, 3 santrforlu bu takımın matematiği neydi?
Trabzonspor-G.Saray maçının ilk yarısını statta izleyen bir kişi, "İkinci yarıya evde bakarım" deyip çıksa ve trafikten evine yetişemese bile çok şey kaçırmaz.
İkinci yarıda güzel gol hariç hiçbir şey olmadı.
Trabzonspor büyük kulüp... Uzun yıllardır şampiyon olmasa da büyük bir camia. Mazisi güçlü bir kulüp. G.Saray 3 yıl üst üste puan çıkaramadığı deplasman yakın tarihinde yoktur, bakmak lazım. Trabzonspor konomik problemlere rağmen hem takımı korudu, hem de eksikleri tamamlamaya çalıştı. Nwakaeme ayağına top gelince keyif veren bir oyuncu. Bir İskender Günen geldi.
G.Saray'ın bu kadar kolay kaybetmesi anormal ama Belhanda'nın maç 2-0'ken yaptığı işgüzarlıktı. 3-0'ken G.Saraylı oyuncular psikolojik olarak, "Eyvah" dedi. Sosa önderliğinde kontrollü bir oyunla ikinci yarıyı kilitleyen bir Trabzonspor vardı. Eren Derdiyok'un yeterliliğinin olmaması, hem de 10 kişi kalınması G.Saray'ın hamle yapmasını engelledi.
Tek artı N'Diaye...
6-0'a rağmen Hıncal Uluç hafta içindeki yazısında bu tehlikenin altını çizmişti.
Trabzonspor bir Alanya değil. Stat TT Arena değil. Özgüveni yüksek bir kulüp, kaçıncı olursa olsun.
Maicon olağanüstü kötü günündeydi.
Birçok pozisyonda resmen içinden geçtiler.
Ahmet'le birlikte büyük sorun yaşadılar, rakibe bu kadar müsaade ederek oynayamazsınız. Maicon sezonun en kötü performansını gösterdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor