22 Ocak 2011 | Cumartesi

Muhteşem bir gece!

Sahadaki oyuna gelmeden önce, muhteşem taraftarımıza olan hayranlığımı tekrar dile getirmek istiyorum. Dolu tribünler, heyecanlı yüzler ve coşkulu tezahuratlar, tribünde benim bile içimi kıpırdattı. Bu taraftar önünde oynamak bir futbolcu için muazzam bir deneyim. Yeni transferlerde bu gece etkili İnönü ambiyansına adım attılar. Beşiktaş, mecburi Sivok değişikliği dışında son kupa maçındaki onbirle sahaya çıktı. Schuster, Nobre yerine Ernst'i veya Fernandes'i sahaya sürerek daha tedbirli bir takım çıkarabilirdi fakat hücum gücünden taviz vermedi. Ben, özellikle İnönü'de ki maçlarda bu tür tercihleri çok doğru buluyorum. Ayrıca takımın bol alternatifinin olması çok önemli. Grilere bürünmüş olan Kartal, "Hangi altı yabancı sahaya çıkacak, yerliler yetersiz" diyenlere nispet yaparcasına beş yabancı ile sahaya çıktı. İlk dakikalar bu yabancıların en isteklisi olan Quaresma ile yardımcısı Hilbert'in etkili sağ kanat bindirmeleri ve usta Guti'nin aralara bıraktığı enfes pasları ile geçti. Sol kanadı bir koridora dönüşen Buca bu baskıya fazla dayanamadı. Golden sonra Kartal'ın baskısı biraz hafifledi fakat kısa süre sonra kıpırdayınca bir anda fark penaltıyla ikiye çıktı. İkinci golden sonra başta Guti ve Quaresma olmak üzere Beşiktaşlı futbolcuların şovunu izledik. İlk yarının sonuna doğruda yeni Kartal Simao kendisi için çok kolay olan bir golle Buca'nın umutlarını bitirdi.

Şampiyonluk potasına girer
Her zamanki gibi Aurelio orta sahada bir tampon görevi görürken, organizasyon bu işi fazlasıyla hak eden Guti'ye emanetti. Nobre ise Almeida'nın arkasında hem hücuma destek veriyor hem de orta ikiliye yaklaşarak top alışverişlerine giriyordu. Hücumu seven iki bek İsmail ve Hilbert'te sürekli hücuma destek vererek Buca üzerinde ki baskının şiddetini arttırıyordu. İkinci yarı skorun verdiği rehavet Beşiktaş'ın temposunu düşürdü fakat goller devam etti. Yeni transferlerden Simao maça tutuk başlamasına rağmen maç içinde açıldı ve ileride neler yapacağını bizlere gösterdi. Simao ve Quaresma gibi iki müthiş kanat oyuncusu ile Beşiktaş tam anlamıyla bir Kara Kartal'a dönüşmüş durumda. Almeida ise bir hayli istekliydi. Adeta gol atmak için kendisini parçaladı. Bu hırsı onun ufak hatalar yapmasına sebep oldu ama bunlar geçici olacaktır. Almeida bu taraftarı uçuracak kalitede bir forvet. Fernandes'i ise son son yarım saat izledik. Zaten güçlü olan Beşiktaş orta sahasının gücünü arttırır. Beşiktaş iyi yolda... Bu taraftar ve bu yıldızlar Beşiktaş'ı ilerleyen haftalarda şampiyonluk potasına sokacaktır. Ben çok umutluyum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
} SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor