24 Eylül 2010 | Cuma

Emin adımlarla

Çok konuşulan ve tartışmaları hâlâ dinmeyenderbiden, bana kalırsa Beşiktaş kârlı çıktı. Basında gördüğüm ve beni bir hayli şaşırtan 'Fenerbahçe farkı kaçırdı' tarzındaki yorumları bir tarafa bırakırsak, spor kamuoyunun büyük bölümü de Beşiktaş'ın daha iyi oynadığını kabul etmekte. Hem şampiyonluk yolundaki en büyük rakiplerinden biri karşısında deplasmanda bir puan almak, hem de ortaya koyduğu oyunla gücünü kanıtlamak Beşiktaşlı oyuncular üzerinde önemli bir moral kaynağı olmuştur. Bu durum 'Beşiktaş henüz güçlü bir takımla karşılaşmadı' tespitini yaparak Kara Kartal'ın oyununa' burun kıvıran' spor yorumcularına da iyi bir cevap olmuştur. Ancak sezon uzun ve rakipler dişli. Beşiktaş için yeni hedef Medical Park Antalyaspor. İnönü'de zor bir mücadele bekliyor siyah-beyazlıları. Antalyaspor sezona iyi başlayamamasına karşın son haftalarda toparlandı ve çok formda. Geçtiğimiz hafta güçlü Kayserispor'u mağlup etmeyi başardılar.

Schuster'in planladıkları!
Şifo Mehmet'in garip duygularla çıkacağı bu maçta, kendini siyah-beyazlı camiaya ispat etmek için oyuncularını ekstra motive edeceğini düşünüyorum. Bu durum Beşiktaş için işleri zorlaştırabilir. Tabii zeminden bahsetmeye gerek bile yok. Ama Beşiktaş'ın Antalyaspor karşısında önemli avantajları var. Siyah-beyazlılar gün geçtikçe Schuster'in istediği noktaya adım adım ilerliyor. Sezon başından bu yana Beşiktaş'ın oyunu hiç geriye gitmedi. Alman teknik adam kafasında kurguladıklarının çoğunu gerçekleştirmeyi başardı. Bu iyiye gidiş, makine gibi işleyecek bir sistemin habercisi gibi adeta. Zaten Schuster'in planladıkları bu şekilde gerçekleşmeye devam ederse, açık söyleyelim Beşiktaş'ı uzun yıllar kimse durduramaz. Son olarak Guti'nin sakatlığına da değinmek gerek. Antrenmanı tamamlayamayarak herkesi korkutan İspanyol oyuncunun büyük bir probleminin olmadığı anlaşılıyor. Doktorlar yıldız oyuncuyu Antalyaspor maçına yetiştirmeye çalışılıyor. Ancak Guti'nin bu maçta oynamaması da Beşiktaş için önemli bir test olabilir. Quaresma ve Guti'nin katkılarına alışan Beşiktaş'ın bu iki ismin zaman zaman takımdaki yerlerini alamayabileceklerini de hatırlayarak onlarsız kazanmaya da alışması gerekiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor