14 Mart 2011 | Pazartesi

Yıldırım başarılıydı

Önümüzdeki hafta oynanacak olan Galatasaray-
Fenerbahçe
derbisi öncesinde oynanan bu tip maçlar takımlar için de hakemler için de hep zor olmuştur.
Verilecek bir yanlış kart, ertesi hafta oynanacak derbi maça sirayet edeceği için hakemler hep gerilmişlerdir bu maçlarda.
MHK'nın bu hafta Ankaragücü-Galatasaray maçına Halis Özkahya, Fenerbahçe-
Konyaspor maçına da Bülent Yıldırım gibi deneyimli iki FIFA hakemi ataması doğruydu.
Fenerbahçe'nin son yıllarda Konyaspor ile oynadığı maçlarda sıkıntılı hakem kararlarının olması bu karşılaşmanın zorluğunu bir kat daha arttırdı.
Bülent Yıldırım bu zorlukları bilerek maça başladı ve çok dikkatliydi. Müsabakada tartışmaya mahal vermemek için çok koştu ve pozisyonlara hep yakın oldu. Öyle ki zaman zaman futbolcular gibi oyunun içinde kaldı.

Sindirmeye çalışıyorlar
Yardımcıları ile uyum içindeydi. Faullerde isabet oranı oldukça yüksekti. Cem Satman'ın Fenerbahçe'nin Semih ile attığı ikinci golde doğru bir yorumla pozisyonu oynatması hakemlik başarısını arttırdı.
Gecenin başarılı ismi Bülent Yıldırım'ın 35. dakikada Yobo'ya, 43. dakikada Emre'ye gösterdiği sarı kartlara katılmıyorum.
Çünkü böyle pozisyonlarda sadece verilen faul kararı yeterliydi, sarıya gerek yoktu.
Emre'yi maçın başından bu yana yaptığı hareketlerin birikimine 'sarı göstererek kontrol altına almaya çalıştım' diye düşünüyorsa, bu uygulama tehlikeli bir uygulama olup hakemin elinde patlayabilirdi!
Emre gibi oyuncular kalitesinin yanında zor futbolculardır. Bunu bilen rakip takımlar bu tip oyunculara bilinçli taktik faul yaparak yıldırmaya ve sinirlendirmeye çalışıyorlar.
Hakemlerin buna dikkat etmeleri gerekiyor.
Bülent Yıldırım başarılıydı, iyi maç yönetti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor