Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

30 Kasım 2014 | Pazar

İstikrarın zaferi

Hamit Altıntop'un "Kırılma noktası" olarak gördüğü zorlu G.Antep maçını G.Saray Burak'ın harika kafa golüyle kazanırken yeni hoca Hamza Hamzaoğlu'na "Hoş geldin" dedi.
G.Saray üzerinde ciddi bir pozitif etkisi olan Taffarel'in yaptığı en doğru hamle kadro istikrarına sadık kalıp Anderlecht'te oynayan takımı Telles'i zorunlu olarak kulübeye çekip Bruma'yı sahaya sürerek çıkarmasıydı. İlk kez iki maç üst üste birlikte oynayan G.Saraylı oyuncular maç boyu iyi mücadele etti, herkes birbirine yardımcıydı. TFF'nin plansızlığına rağmen dinlenmeden çıkılan Gaziantep maçında tüm oyuncular fizik olarak hiç ezilmedi. Kimse kaytarmadı. Zihinsel ve mental olarak G.Saraylı oyuncular kazanmaya odaklanırken lige dönüş adına çok kıymetli 3 puan aldı.
Haftalardır yediği goller yüzünden eleştirilen Muslera tutanın futbolda ne kadar önemli olduğunu bir kez daha kanıtladı. Maçın yıldızlığına soyunan Muslera maça tam konsantreydi ve doğru yer tutarak yaptığı kurtarışlarla takımını ayakta tuttu.

Burak asla vazgeçmiyor
G.Saray'ın sadece Sneijder ile girdiği üç net pozisyon vardı. Hollandalı yıldız maçı koparacak üç vuruşta da akıl tutulması yaşamış olacak ki; doğru tercihler yapamadı. Özellikle; üst direğe takılan pozisyonda topu aşırtmayı düşünseydi kesin gol olurdu.
Maçı izleyen G.Saraylılar'ın öfleyip, pufladığı, sinir katsayısının yükseldiği, tansiyonlarının fırladığı durumların sebebi inanılmaz golleri yine kaçıran Burak Yılmaz'dı.
Burak böyle bir golcü. Bazen "Bu adam Real'de oynar" dedirtecek gollere imza atıyor. Bazen de gözü kapalı atılacak golleri kaçırıyor. Burak'ın en güzel yanı gol kaçırsa da asla bozulmuyor, küsmüyor ve arayışlarını bıkmadan sürdürüyor. Burak'a "Dalya" dediği maçta bu gol gerçekten yakıştı. Hala ağırlığını üzerinden atamayan Hamit daha çok ikinci yarı değişerek oynadığı iki kanatta da top tutarak G.Saray'ın hücumda çoğalmasını sağladı. Melo mücadele gücüyle takıma yine dinamizm kattı. Ancak öne çıktığında topu ayağından çıkarmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor