Güvenç Kurtar

Güvenç Kurtar

05 Ocak 2015 | Pazartesi

Beşiktaş fırsat tepti

Maçta ilk yarıya baktığımız zaman kayda değer bir şey yoktu. İki takım da çok kontrollü oynadı.
Orta saha mücadelesi çetin geçti. Hatırımda kalan sadece Sneijder ve Sosa'nın pozisyonları vardı. Onun dışında iki takım da ilk yarıda aksiyon üretemedi.
Tabi maçın geneline bakarsak, Beşiktaş Atiba olmadan oynadı. G.Saray'da ise Sneijder sakatlıktan yeni çıkmıştı verimli olamadı ama oyundan çıkana kadar görevini yaptı.
Maçın ikinci yarısı daha hareketli geçti.
Tempo yükseldi, heyecan arttı. Galatasaray duran toptan golü kazandı. Bu sarı- kırmızılı oyuncuların özgüvenini yükseltti. Halbuki o dakikaya kadar gol atacak görüntüleri yoktu.

Olcan hamlesi faydalı oldu
Golden sonra ise tempo yükseldi, futbol güzelleşti. Veli'nin atılmasıyla on kişi kalan Beşiktaş daha çok pozisyon üretti ama doğal olarak yoruldu. Tabi burada G.Saray'da, Sneijder'in hazır olmaması takımları dengeledi.
Bu dakikalarda Beşiktaş on kişi kalmasına rağmen rakibin üzerine cesurca gitti. Arka tarafta ise boşluklar bulan G.Saray oldu. Siyah-beyazlılar son bölümde iyice risklere girdi. Hamzaoğlu'nun oyuncuları bu durumdan çok yararlanamadı çünkü pas trafiğini iyi yönetemediler.
Selçuk'un bu dakikalarda çok güzel bir gol plasesini kaleci Tolga kurtardı.
Maçın en güzel görüntüsü buydu bence.
Beşiktaş'ın ise Gökhan ile direkten dönen topu var. Bu maç boyunca onların en büyük gol fırsatı oldu.
G.Saray takımı, ikinci yarıda Olcan hamlesiyle doğru bir iş yaptı. Kendi kalesinde baskı azaldı ve hücumda daha çok gözüktüler. Neticede derbi maçını Galatasaray kazandı ve Beşiktaş yenilerek liderlik şansını tepti.
Siyah-beyazlılar Atiba'nın eksikliğini hissetti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor