Güvenç Kurtar

Güvenç Kurtar

16 Aralık 2013 | Pazartesi

Sistem tutmadı

Başkentte iki takım için de önemli bir 90 dakika oynandı.
G.Saray da G.Birliği de mutlak kazanmak zorundaydı.
G.Saray, F.Bahçe ile aralarındaki puan farkının açılmaması, G.Birliği de alt sıralardan kurtulmak için mutlak 3 puan istiyordu. G.Birliği bu durumu stres yaptığı için galibiyeti getirecek gole ulaşamadı...
Galatasaray ise sahaya sürdüğü 11 ile oynamaya çalıştığı futbol stratejisinin uyuşmaması yüzünden galibiyeti getirecek golü atamayınca Ankara'da çok önemli iki puanı bıraktı.
Galatasaray'ın belli ki kadro sıkıntısı var. Dün kazanamamalarının en büyük nedeni oyun sistemlerinin sahadaki oyunculara uymamasıydı. Sahaya 3-5-2 dizilişi ile çıktılar. Maç başladı görünen oyun düzeni 5-3-2 gibiydi.

Semih'i sola çekti
Mancini, Burak'ı oyuna aldıktan sonra sistemi değiştirdi.
Umut sağ, Burak sol önde Drogba santrafor oynadı.
Semih'i de sol beke çekti. Bu sistemde oynamak için Hakan Balta'yı dışarı alıp Semih'i sol beke çekmesi bence yapılacak en kötü hareketti o an.
Herkes gördü G.Saray adına ilk yarıda akıllarda kalan ne vardı? Bir tek Stancu'nun golü.
G.Birliği'nin attığı gol ve Mancini'nin sistemi yazdığı kağıt!
Hafızalarda kalan bir tek bunlar.
İkinci yarıda G.Saray daha derli topluydu. Gol arayışları yapan takım daha çok G.Saray oldu. Pozisyonlar üretti ve golü de buldu. 1-1'den sonra G.Birliği oyunu dengeledi. Ancak Sabri'nin oyuna girmesiyle G.Saray'ın hücum gücü tekrar arttı.
Ancak yanlış sistem yüzünden bir türlü galibiyeti getirecek golü bulamadılar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor