Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

12 Eylül 2010 | Pazar

Akortsuz bir takım...

Kayserispor önünde izlediğimiz F.Bahçe'de ciddi sorunlar olduğu ortada. Gözlemlerimizi sıralayarak açıklayalım...
1-) Fener'in üretkenliğini önleyen en önemli şey, Kayseri'nin mükemmel alan savunması ve ilk toplara basması idi. Yani Fener'i kötü oynatan şey, 85'te bile Niang'ı kontratakta kovalayan Cangele'den de belli olan, Kayseri'nin iyi oyunu idi.
2-) Caner'in top kaybı fazla, üretimi sıfır, Fener için baş ağrısı idi... Bu formu ile oynaması zor.
3-) Topuz'un bu sahada etkilenip, oyuna girememesi anlayışla karşılanabilir ama bu durum Okan'ın bindirmelerini de eksi yönde etkiledi.
4-) Alex'i düşünen oyuncu sayısı azalınca, Brezilyalı artık "zor anların kilit çözen oyuncusu" olma şansını da kaybediyordu. 5-) Stoch, ikili oyunda Niang'tan başka alternatifi olmadığı, Caner de bindirme yapmadığı için çok top kaybı yapıyordu.
6-) En son 2 Haziran'da Nijerya Milli Takımı ile sahaya çıkan Yobo çekingendi. Hızlı gözükmüyordu. Sakatlığı da Selçuk'a stoper yolu açtı. 7-) Kalabalık savunma içinde, "hayatı boyunca tek çalım atamamış Guiza'ya" oranla daha iyi olmasına rağmen Niang da kayboluyordu.
8-) İlk yarıda izlediğim Hasan Ali, kısa zamanda Milli Takım'ın sol kanadına yerleşir...
9-) Kocaman 2. yarıda, boşa geçirdiği ilk yarı nedeni ile Alex'i, Dia ile değiştirerek dışarı; Emre'yi onun yerine, Topuz'u da ön liberoya taşıyordu. Bu değişiklik, Fener'i biraz daha önde oynattı ama kanatta oynayanlar koordinasyon içinde olmayınca, Emre yeni yerinde kayboluyor, pozisyon üretilemiyor, tek korner bile atamıyor, üstelik takım balansı da bozuluyordu.
10-) Taşların yerinden çok oynaması , geriye dönüşte sıkıntıya neden oluyor. Bunun faturasını da M. Eren ve Troisi ödetiyordu 11-) Bu takımın Emre ön liberodan çekilmeden Semih ve Niang'la 4-4-2 oynayıp, Alex'siz hücumda çabuk kalabalıklaşacağını, çok yavaş oynadığını, dün akşamki akordsuz hali ile bir şey olmayacağını Aykut hoca da fark ediyordu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor