Arif Çetin

Arif Çetin

03 Kasım 2010 | Çarşamba

Saldırın Seferoğulları!

Gel, ne olursan ol, yine gel" diyor gönül devi Hz. Mevlana. Trabzonspor "Şampiyonluk adayı olarak geliyorum" dedi Selçuklu başkenti Konya'ya. 11 futbolcuyu oyunu kilitleme adına sahaya süren Ziya Doğan'a karşın, Umut ve Egemen'i anahtar olarak kullanan çilingir ustası Şenol Güneş. Bir yanda 'Saldırın Seferoğulları', bir yanda 'Savunun Tellioğulları.'

* * *
4. Güneş döneminde ilk defa 4 maçlık galibiyet serisi yakalayan Trabzonspor, Kayserispor ile birlikte geride kalan 4 haftanın en kârlısı oldu. Bu süreçte Bursa 6, F.Bahçe 8, G.Saray 4, Beşiktaş 3, MP Antalya 10 puan topladı. 11. haftadan itibaren başlayacak zorlu maç trafiği, bordo-mavililerin puan cetvelinde ilk yarı sonundaki yerini belirleyecektir.

* * *
Sağlık sorunlarını bahane gösterip, ülkesine kaçarcasına giden ve giderken de sefilleri oynayan Teofilo'ya karşın, eşinin ameliyatla doğum yapacak olması nedeniyle izin verilen Colman. İki Güney Amerikalı, iki farklı portre.

* * *
Trabzonspor'da Teofilo'nun kaybı (!) Hasan Ahmet Sarı ve onun gibilerin kazancına pekala dönüşebilir. Her kriz kendi içerisinde birçok fırsat barındırır. İş, hünerli ellerin maharetinde...

* * *
KAYGAN ZEMİN
Krizden Hagi ve Tugay rüzgarı ile şimdilik çıkan G.Saray, sönen lig ateşini yeniden alevlendirmek adına Avni Aker'de çıkış arayacak. Trabzon et, G.Saray can derdinde. Pino'nun yükselen form grafiği var. G.Saray'ı puansız göndermekle, bir rakip daha uzun soluklu yarışta ekarte edilmiş olunacak.

ARTI (+)
EGEMEN KORKMAZ
Cesur yürek. Malkoçoğlu. Futbolunun en verimli çağını yaşıyor. Hırslı ve olgun. Selçuk, Ceyhun derken, Egemen'in sona eren sözleşmesi unutulmamalı!

NÖTR
BURAK

İki haftada üç gol bulan Burak, yeniden durgunluk dönemini yaşıyor. Bunda, alternatifi Yattara'nın formsuzluğunun da payı var. Umut'a katkı veren iyi bir Burak'a her zaman ihtiyaç var.

MAÇIN ONBİRİ
1-Manşeti: Trabzonspor Köşeden Vurdu (İlkhaber)
2-Teşekkürü:
Konya'nın kuru soğuğunda susmayan ve Avni Aker'e örnek olması gereken Trabzonspor taraftarları...
3-Üzüntüsü:
Futbol oynamak için alev alev yanan bordo-mavililere karşın, elindeki hortumla futbol ateşini söndürmeye çalışan Konyaspor'un futbol anlayışı.
4-Komiği: Şenol Güneş ve Ziya Doğan...
Duran toplar... Atan da yiyen de aynı dertten muzdarip!
5-Şarkısı: Hani benim elli dirhem şekerim, Sen üç puan al, ben kahrını çekerim. (Konya Türküsü- Anonim)
6-Hasreti:
Colman'ın hücum atraksiyonlarına 90 dakikalık özlem...
7-Yanlışı: Colman'ın boşluğunda düşünülen Barış Ataş tercihi.
8-Alkışı:
Teofilo'nin ailesi ile birlikte Kolombiya'da yüksek oksijenli havada tedavi sürecine girmesi sonrası Umut'un kıymetini bilmek.
Umut Bulut gerçeği.
9-Unutulmazı: Erdinç'in Burak Yılmaz üzerinden defalarca yaptığı kart provokatörlüğü.
10-Güzelliği:
İki haftadır geriden gelerek kazanma arzusu ve 4 maçlık galibiyet serisi.
11-Sorusu: Mustafa Yumlu'nun suçu ne?

MEDYATİK ÇİVİ
...3'e 1 yakalanan pozisyonlarda bile Trabzonlu oyuncuların final paslarında hiç de istenilen düzeyde olmadıklarını söyleyebiliriz. Ya da böylesi pozisyonlarda sorumluluk denen bir düşüncenin var olmaması da Trabzonspor için eksi puandır… İskender GÜNEN (Sabah)

Doç Dr. Şeref Çiçek
Futbolun profesörü" der futbolsever. Şeref hoca, FC Seul'den sonra Trabzonspor'da da Şenol Güneş ile birlikte. OTDÜ Beden Eğitimi bölümünde öğretim görevlisi. Unvanı da Doçent Doktor. Aslında Trabzonspor akademik anlamda da büyük isimlerden katkı alıyor. Futbolun profesörünü arayanlara ilk aday: Doç Dr. Şeref ÇİÇEK






Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor