Arif Çetin

Arif Çetin

12 Ekim 2010 | Salı

Galibiyet serileri

Futbolda galibiyet serileri yakalayabilmek önemli. Son yıllarda en fazla 3 ya da 4'lü serilere şahit olduk. 95-96 sezonunda 4. haftada başlayan 15 maçlık seri ise hâlâ hafızalarda.
Önümüzde Kasımpaşa ile başlayıp, G.Birliği ve Konya ile devam edecek 3 maçlık periyot var. Biliyoruz ki oynanmayan hiçbir maç kolay olmayacak.
Ama 3 rakibin de ligdeki konumlarına bakarak galibiyet beklentisinde olmak gerçeklere uygun yaklaşım. Alınacak 9 puan bordo-mavililerin zirveyle mesafesini kısa tutacaktır.
Liglerimizin futbol oynamaktan çok organik sebze yetiştiriciliğine uygun zeminlerinin bir benzeri ise Kasımpaşa'da. Ağırlaşan iklim şartları zeminleri daha da ağırlaştırıyor.
Her ne kadar geniş olarak adlandırılsa da belirli bölge alternatifleri açısından oldukça kısır kadrosu var Trabzonspor'un. Zemine bağlı olası sakatlıklar ve direnç kayıpları ilerleyen süreçte sıkıntı yaratabilir. Çünkü her maçtan bir 'Mustafa' çıkmasını beklemek doğru değil.

İLK YARIDA ÇOK PUAN ÖNEMLİ
Süper Lig'in ilk yarısında ne kadar puan toplarsanız avantaj. Çünkü ikinci yarılarda hedefler netleşmeye başlayınca kasap ve koyun farklı dertlere çare aramakla meşgul oluyor. Kazanılan F.Bahçe ve Beşiktaş sınavları sonrasında rakip seçme yanlışına düşülmemeli. Oyuncular bazı müsabakalarda konsantrasyon sorunu yaşıyorlar.
Kafalar geçmiş galibiyetlerde kalmayıp, kazanılması planlanan ilk maça odaklanmalı.
Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada yapılan hazırlık maçlarına da değinelim. Kazanımlar oldukça fazla. Yeterli süre alamayan oyuncuları hazır tutmak tabii ki önemli. Aynı zamanda, bölge futbolunun ağabeyi konumuna yakışır uygulamalar alkışı ayrıca hak ediyor. Dün Giresunspor, bugün Yalıspor. Yarın Çaykur Rize, Ordu, Samsun, hatta Kardemir Karabük. Uygun zaman ve zeminde örnekleri çoğalmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor