Arif Çetin

Arif Çetin

12 Ocak 2010 | Salı

Orta saha belirler

Trabzonspor kupanın ikinci maçında kolay rakibini farklı skorla geçti geçmesine, ama her şey toz pembe değil. Zaten beklenmemeli de. 3 ayrı teknik adamla çalışan bordo-mavililerde sıkıntıların aynı olması dikkat çekici. Broos, Ünal Karaman ve son olarak da Şenol Güneş dönemlerinde rakibin güçlü ya da zayıf olması fark etmiyor. Kopuk oynayan, belirli zaman aralıklarında adeta sahada kaybolan, ileride tek hücum oyuncusu bıraktığında çoğalmakta sıkıntı yaşayan, savunmasında hamle hatalarını tekrarlıyor Trabzonspor. Denizli Belediye karşısında ilk 10 dakikada skor avantajını da yakalayınca nedense baskı yemeye başladı takım. Trabzonspor savunmasında uzaklaştırılan her top, yeni bir atak başlangıcı olarak karşısına çıktı. Bu süreçte özellikle Selçuk'un daha fazla sorumluluk üstlenerek oyunu kontrol etmesi gerekir. İdman eksiğini tamamlamış Colman ile Selçuk ikilisinin tempoyu ayarlayıp, oyunu yönlendirmesi bundan sonraki müsabakalar açısından da önemli.

Umut&Gökhan devam
Ankaragücü mücadelesi Trabzonspor için kupadaki en önemli karşılaşma. G.Saray'ın grup liderliğine oynadığı bir tabloda, Başkentten alınacak galibiyet, bir üst turun müjdecisidir. Roger Lemerre ve Ümit Özat ikilisi ile çıkış arayan sarı lacivertliler kendi saha ve seyircisi önünde kolay lokma olmayacaktır. Şenol hoca hücumda çoğalma adına Umut-Gökhan ikilisini bozmamalı. Aksi takdirde, sayısal sıkıntı yaşayan bordo mavili savunma ve oyunun kontrolünü elinde tutamayan orta sahası ile zor anlar yaşayabilir. Diğer yandan formda bir dönem geçiren Serkan'ın savunmaya yaptığı katkıyı, sol tarafta düşünülen Engin-Gabriç ikilisinden hangisi oynarsa kendi kulvarı için tekrarlaması gerekir. Savunma ve hücumu iki taraflı gerçekleştiremeyen bir ekipte başarının gelmeyeceğini futbolcu kardeşler unutmamalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor