Premier Leauge'in deneyimli teknik direktörleri arasında gösterilen ve son olarak Tottenham'da görev yapan Thomas Frank, Christ Oulai hakkında dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. 22 yaşındaki orta sahayı yakından izleme fırsatı bulduğunu belirten Frank, sahadaki performansından etkilendiğini ifade etti. Deneyimli teknik adam, oyuncunun özellikle oyunun iki yönündeki katkısına ve teknik kapasitesine vurgu yaptı. Frank, "Trabzonspor'un orta saha oyuncusu Christ Oulai'yi artık kendi gözlerimle gördüm ve takımı Almanya'ya yenilmiş olsa da gerçekten çok iyi işler yaptığını düşündüm. Dönüşlerini, topu öne oynama şeklini ve hareketliliğini beğendim. Teknik olarak çok güçlüydü" ifadelerini kullandı.
LAKABI: ULUSAL BEBEK
Fildişi Sahili'nin önde gelen telekomünikasyon şirketlerinden Orange Cote d'Ivoire Oulai'yi marka elçileri arasına kattığını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada Fildişi Sahili halkı arasında büyük ilgi gören ve "ulusal bebek" lakabıyla anılan Oulai'nin, yeni nesil sporcuların umut ve azmini temsil ettiği belirtildi.
50 MİLYON EURO
Christ Oulai için Barcelona, Paris Saint- Germain, Bayern Münih ve Chelsea gibi Avrupa devlerinin takipte olduğu ifade ediliyor. 22 yaşındaki oyuncunun olası bonservis bedelinin 35 ila 50 milyon euro arasında olabileceği değerlendiriliyor.
