HaberlerFenerbahçe Fenerbahçe'den Jorge Jesus sonrası müthiş istatistik! Maç başı gol ortalaması...
Fenerbahçe'den Jorge Jesus sonrası müthiş istatistik! Maç başı gol ortalaması...
Fenerbahçe'de son dakika haberi... Sarı lacivertliler, Jorge Jesus sonrası yepyeni bir kimliğe büründü. Portekizli teknik adamın futbol stratejisindeki 1 numaralı amacının 'gol atmak' olduğu bilinirken, bu strateji rakamlara da yansıdı. Kasımpaşa'ya 6 gol atan ve ardından Avusturya Wien'i 2-0 ile geçen Fenerbahçe, Jesus ile beraber hem farklı 11'lerle sahaya çıkıyor, hem de galibiyet istikrarı yakalıyor. İşte Fenerbahçe'de Jorge Jesus sonra yaşanan değişimler ve o rakamlar...
Fenerbahçe Haberleri Giriş Tarihi: 21 Ağustos 2022 09:13
Avrupa'da 5, ligde 2 maçı geride bırakan Fenerbahçe'de en büyük eksiklik santrfor gibi görünmesine ve yönetimin forvet aradığı bilinmesine rağmen, Jorge Jesus'un her maça farklı sistem anlayışıyla sahaya sürdüğü takımda en verimli bölgeler orta saha ve forvet oldu.
Geride kalan 7 maçta atılan 16 golün 15'inde goller orta saha ve forvetlerden geldi.
SADECE SON 2 MAÇTA SEKİZ GOL Geride kalan 7 resmi maçta takımın en golcü ismi 4 golle Enner Valencia olurken, 15 golün orta saha ve forvet oyuncularından gelmesi teknik direktör Jorge Jesus'un yüzünü güldürdü.
Geçtiğimiz sezon 38 maçta 73 gol atan sarı lacivertliler ligi 1.92 gol ortalamasıyla tamamlamıştı.
Bu sezon sadece son iki müsabakada rakip filelere 8 gol bırakarak taraftarlarını coşturan sarı lacivertliler sezon öncesi en çok korkulan ve eleştirilen forvet hattından maksimum verim aldı.
HER MAÇA AYRI HÜCUM VARYASYONU Hürriyet'in haberine göre, Forvet hattındaki bu verimin alınmasında rakibin oyun yapısına göre, Samandıra'da her maç için ayrı hücum varyasyonlarının denenmesinin etkisinin büyük olduğu öğrenildi.
Maç başına 2.28 gol ortalamasını yakalayan Fenerbahçe'de Pazartesi günü oynanacak Adana Demirspor karşılaşmasının tüm takım için bu sezonun şimdiye dek olan bölümünün ciddi sınavı olarak görüldüğü gelen bilgiler arasında.
Kanarya, ilk iki maçını kazanan rakibini devirerek taraftarı önünde de ilk Süper Lig galibiyetini alma amacında.
İLK 7 MAÇTA EN GOLCÜ YİNE VALENCIA Geride kalan 7 resmi maçın tamamında da 90 dakika sahada kalan tek futbolcu olarak Attila Szalai öne çıkarken, bu 7 karşılaşmada da görev yapan diğer futbolculardan Diego Rossi 527 dakika, Lincoln 372 dakika, Serdar Dursun 299 dakika sahada kaldı.
Bir diğer dikkat çeken isimse Valencia...
Ekvadorlu golcü geçen sezon Fenerbahçe'de ilk 7 resmi maçta 5 kez fileleri sarsmıştı.
Yıldız futbolcu bu sezon da ilk 7 müsabakada 16 golün 4'üne imza attı.
JESUS: HER MAÇ DEĞİŞİKLİK YAPMAMIZ GEREKİYOR Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, konuya ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı:
"Kafamda lig, Avrupa diye farklı 11 söz konusu değil.
Her maç değişiklik yapmamız gerekiyor. Haftada bir maç yapıyor olsaydık kafamda ideal bir 11 olurdu ama şu an öyle bir durum yok."