18 Eylül 2019 | Çarşamba

Sistem törpülenmeli

Beşiktaş'ta sistem sancıları tüm şiddetiyle devam ediyor. Sevgili Abdullah hocam eğer sisteminin keskin yerlerini törpülemezse, sancıların bitmesi çok uzun sürecek gibi görünüyor.
Beşiktaş savunmasında kanat bekleri 35 yaş civarı. Göbekteki Ruiz ve Vida çabuk oyuncular olsalar da hızlı oyuncu değiller. Bu şartlarda pas trafiğini öne taşımaya çalışırken beklerden biri ileri çıktığında geri dönmesi çok kolay olmaz.
Stoperlerin de hızlı olmadıkları için savunmanın arkasına atılan her top tehlike olur, penaltı olur, kırmızı kartlık pozisyon yaratır.
Benim tecrübem bu sistem aynı sertlikte devam edecekse eğer savunmanın solunda Rebocho'nun oynamasını öngörüyor.
En azından bir tane hızlı oyuncu bazı dertleri çözebilir. Beşiktaş'ı uzaktan seyredenler Burak Yılmaz'ın gelip bütün dertleri çözeceğini inanıyorlar ve büyük bir yanılgı içindeler. Burak Yılmaz gol problemini halledebilir ama savunma problemini asla çözemez.

Benzer bir sıkıntıyı Alanya maçında F.Bahçe'de yaşadı. Savunmada, kaleciyi de kullanıp bol pas yapmaya çalıştılar, rakip önde baskı kurunca şaşkına döndüler. Başakşehir'de bu sistem iki sezonda oturdu. Yanlış bir sistem demiyorum ama zor bir sistem de oturması zaman alır.
Dolayısıyla sistem oturana kadar da atı alan, Üsküdar'ı geçer.
O nedenle Beşiktaş'ın köprü sistem bulması, Abdullah Avcı ile Şenol Güneş arasında bir yerde durması şart oldu şart.
Bunun yolu Atiba'yı orta alanda kullanmaktan geçiyor. Mevcut manzaraya göre yanında Elneny oynar, çünkü Dorukhan'a göre çok daha teknik bir oyuncu ve daha tecrübeli.
Kafaları savunmaya takılı olan Beşiktaşlı futbolcular ön tarafta da istediklerini yapamıyorlar. Adem Ljajic yeteri kadar ve uygun şartlarda topla buluşamıyor. Kanat oyuncuları için de, merkez santrfor için de aynı dert var.
Savunmanız birbirine tam uyum sağlayana kadar ve de kaleciniz o pas trafiğinde ayaklarını doğru kullanana kadar, Beşiktaş topu birinci bölgede çok fazla oyalamamalı.
Beşiktaş defansındaki oyuncular rakibin üzerine çekip bol pasla onları yorup, arkada boşluk yaratıp o boşluğa toplu gönderecek kalite ve kalibre de değiller.

Dolayısıyla Abdullah hocanın sistemini törpülemesi, modifiye etmesi hem kendisi için, hem Beşiktaş'ın daha rahat maç kazanması için şarttır. Bu sistemde Beşiktaş kolay gol yer ve zor gol atar.
Dörtlü savunmadan taviz vermemek, o savunmada mutlaka hızlı bir oyuncu kullanmak, orta alanda da defansa kaliteli yardım eden Atiba'yı kullanmak bana göre mecburi istikamettir.
Benim nacizhane önerim bunlar.
Dikkate alan olur, olmaz herkesin kendi bileceği iş. Ancak Beşiktaş'ın iyi olmasını istiyorsak, en sevdiğimiz insanlara bile en acımasız eleştiriler yapmak zorundayız ki bir yanlış varsa o yanlıştan döndürmeyi başaralım. Amaç Beşiktaş'ın iyi olması ise hep birlikte en doğruyu bulmak zorundayız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor