Sinan Vardar

Sinan Vardar

19 Ağustos 2018 | Pazar

Seçimi bırak transfer bak Beşiktaş Başkanı

Beşiktaş Başkanı, geçtiğimiz cumartesi günkü Divan Kurulu toplantısında olağanüstü kongreye gideceğini açıkladı.
Fikret Orman'ın bu şaşırtıcı çıkışı sonrası neler olacağını, herkes gibi ben de merak ediyorum. Söylenenlere göre yönetim içinde anlaşmazlıklar başkanı bu noktaya getirmiş.
Fikret Orman Beşiktaş bakanlık görevini devraldığında bütün camia ona büyük destek verdi.
Beşiktaş'ta bugüne kadar bir başkana bu kadar destek verildiğini hiç görmedim. Taraftar onun döneminde kulübü için birçok fedakarlıkta bulundu.
Başkan "Mali durumumuz kötü, stadı kendimiz yapacağız. Kulübe destek olun" söylemlerinin ardından Beşiktaş'a gönül verenler kombineye, Kartal Yuvası mağazalarına akın etti.
Beşiktaşlı iş adamları; kulübün borçları temizlensin, stat borçla yapılmasın diye locaları üç yıllık peşin para ödeyerek satın aldı.
Beşiktaş'ın zor günlerinde birçok ünlü iş adamının Fikret Orman ve arkadaşlarına başta sponsorluk olmak üzere birçok kalemde destek olduğunu hepimiz biliyoruz.
Başkan 6.5 yılda istediği yönetimi kurdu. Beşiktaş camiasının başkanın arkasında durması gerçekten alkışlanacak bir durumdu.

Olağan seçimli kongre 2019 mayısında... Başka bir deyişle 9 ay sonra... Şimdi durup dururken bu seçim nereden çıktı diye düşünmekten kendimi alamıyorum.
Beşiktaş'ın şu anda ciddi sorunları var. Yükselen döviz kurunda siyah-beyazlı kulübün gerçek borcu Beşiktaşlılardan saklanıyor mu bilemiyoruz.
Sorular çok ama çoğu zaman yanıt alamıyoruz.
Yönetimin eksilerini eleştirenler ise birer birer disiplin kuruluna sevk ediliyor.
Tabii ki yine Sayın Başkan'ın aldığı bu son kararına da tam destek veriyorum. Orman çok güçlü bir yönetimle yoluna devam etmeli, bunun için önemli isimleri yanına almalı.
Fikret Orman 6.5 yıllık görev süresinde Ahmet Nur Çebi, Erdal Torunoğulları, Mete Vardar gibi isimlerle çalıştı.
Keşke bu değerli isimlerle görüş ayrılığına düşmeyip, onların da desteğini alsaydı.
Keşke başkan yanındaki menajerlerden daha çok bu isimler ve onlar gibi değerli Beşiktaşlılarla devam etseydi.
Tabii ki bu son yaşananlardan olumsuz etkilenen futbol takımı.
Şenol Güneş uzun zamandır, "Bu transferleri ben yapmıyorum" diye açıklama yaparken 10 numara ve golcü transferi için sürekli medya yolundan açıklamalar yapıyor.
Daha önce de yazdım, yönetim ile Güneş arasında iletişimsizlik var.
Beşiktaş için bu sezonun büyük önemi var. Gelecek sezon da Şampiyonlar Ligi olmazsa, kulüp içi mali durumlar çıkmaza girebilir.
Yönetim öncelikle Şenol Güneş'in transfer isteklerini yerine getirip, futbolcuların, kulüp çalışanların uzun süredir alamadıkları birikmiş maaşlarını ödemeli.
Nokta transferlerle takımın gücüne güç katmalı.
Yoksa yarın çok geç olacak.

NEDEN GELDİ, NEDEN GİTTİ?

BEŞİKTAŞ'ta gündem o kadar yoğun ki, her gün tartışılacak bir şeyler oluyor. Mesela Beşiktaş altyapısını uçuracağı söylenen Serkan Reçber'in göreve başladıktan 47 gün sonra istifa etmesi hiç tartışılmadı bile...
Serkan Reçber göreve başladığında herkes gibi ben de altyapıda bir şeylerin olumlu bir yönde değişebileceğini umut etmiştim. Reçber; kaçarayak ayrılırken de, Beşiktaşlı yöneticilere sıcakkanlı yaklaşımdan dolayı teşekkür etti. Biliyorum ki Beşiktaş'ın altyapısında uzun süreden bu yana kazan kaynıyordu.
Bu duyumlarımı yazarken altyapı gibi çok önemli bir görevin Metin Albayrak gibi bir yöneticiye kayıtsız, şartsız emanet edilmesini eleştirdim.
Reçber'in istifası çok su kaldırır.
Bu istifanın nedenleri iyice masaya yatırılmalı.
Artık altyapının işler hale getirilmesi gerekir. Hep söylüyorum; altyapı yaş kategorilerinde şampiyonluklar kendi kendini kandırmaktır.
Öz kaynaktan yıllardır A takımda forma giyebilecek oyuncu çıkmaması Beşiktaş için kanayan bir yaradır. Bu yüzden artık şapkalar öne beyler...
Beşiktaş'ın geleceği için artık doğru altyapı projelendirmesi yapmak şart...

?ÇAĞLAR SÖYÜNCÜ

ÇAĞLAR Söyüncü'yü yaklaşık 4.5 yıl önce gazetem FOTOMAÇ'ta yazdığımda birçok futbolu yakından eden bir çok arkadaşım dudak bükmüştü. Çağlar; o zamanlar daha 18 yaşına bile girmemişti. Altınordu'da kısa sürede parlayan Çağlar, 20 yaşında Fatih Terim'in gözdesi olarak milli takıma seçildi.
Genç futbolcu Altınordu'dan Freiburg'a transfer olduktan sonra İzmir ekibine kazandırmaya devam etti. Altınordu'nun Başkanı Seyit Mehmet Özkan akıllı davranarak genç futbolculara önem veren Freiburg'a sattı.
Satarken de öyle bir anlaşma yaptı ki, taksimetre sayacı gibi paralar Altınordu'nun kasasına aktı; tam tamına 10 milyon 500 euro (73.5 milyon TL)...
Altınordu son 3 sezonda futbolcu satışından 120 milyon TL'nin üzerinde bir para kazandı. Biliyorum ki sevgili dostum Seyit Mehmet Özkan, kazandığı bu paraları yine altyapıya harcayacak.
Özkan, Türk gencine güvendi ve karşılığını topluyor.
5 yıl önce o dönem Beşiktaş futbolcu izleme komitesinde görevli teknik direktör Erkan Avseren, Çağlar Söyüncü ve Cengiz'i çok beğenmiş ve Beşiktaş yönetimine bu iki futbolcunun transfer edilmesi için rapor yazmıştı.
O zaman Çağlar ve Cengiz için istenen toplam 500 bin euro'ydu. Bu rakam Beşiktaşlı yöneticilere çok gelmişti.
Kaçan balıklar çok büyük oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor