Sinan Vardar

Sinan Vardar

03 Haziran 2018 | Pazar

Beşiktaşlıları daraltmayın!

Başkan Fikret Orman son günlerde sık sık "Daralacağız" açıklaması yapıyor. Orman mali açıdan zor bir sürece dikkat çekerken camia olarak kemer sıkılacağını vurguluyor.
Ve kulaklarımıza gelen bilgilere göre, siyah- beyazlı takımdaki birçok yıldız oyuncu yol ayrımında.
Kendimi övmeyi sevmem ama maalesef haklı çıktım.
Beşiktaş'ın yıllardır özellikle mali açıdan kötü yönetildiğini ve gelecekte siyahbeyazlı kulübü zor günlerin beklediğini vurguladım.
Şenol Güneş ve futbolcuları 3 sezondan bu yana takdir ederken, yönetimsel hataları sık sık vurguladım. Bazen "Ben mi hatalıyım, her şey gerçekten pespembe mi?" diye kendi kendime sorular bile sordum ama bugün gelinen nokta maalesef pek iç acıcı değil. Şimdi şapkaları öne koyma zamanı.
Beşiktaş'ın borcu 2 milyar TL'ye dayandı. Faiz yükü aldı başını gidiyor; yıllık tam 156 milyon TL... Bu rakam maalesef dakika dakika, hatta saniye saniye artıyor.
Son mali genel kurulda kulübün bağımsız denetçisi özellikle vurguladı, "Bu borçlar ve borç artışları ödenebilir düzeyde değil. Bu gidişle kulübün faaliyetleri durabilir!" Bankalardan alınan kredilerin ödeme zamanı geldi, çattı.
Son iki yılda "Şampiyonlar Ligi, maksimum kazanılan naklen yayın gelirleri, maç hasılatları ve Kartal Yuvası gelirleri ne oldu?" diye soracak olursanız bunun yanıtını sayın başkandan bir türlü alamıyoruz? Kulüpte inanılmaz bir savurganlık var.
Yurtiçinde bile en yakın mesafelere menajerler eşliğinde özel uçaklarla gidildi.
Beşiktaş Başkanı ve yöneticilerin kulüp adına son iki senede 100'ün üzerinde özel uçak kiraladığı vurgulanıyor.
Bakın içinizi karartmak istemiyorum ama iki gün önce Vodafone Park'ta çalışan işçiler 8 aylık alacaklarının ödenmediği gerekçesiyle stadın önünde eylem yaptılar. Dikkatinizi çekerim, 2 yıl önce biten stat ve 8 aylık ödenmeyen işçi maaşları!
Beşiktaş'ta çalışan personel 4 aydır hak ettikleri ücretleri alamıyorlar. Özellikle geçen sezon yapılan hatalı transferler, yerli futbolculara yapılan euro ödemeleri sıkıntıyı daha da büyütüyor.
Ben gelirlerin bir hayli çok olduğu dönemde paranın doğru yönetilmemesini eleştirmiştim.
Sayın başkan kabul etmiyor ama artık borç tutarı ödenemez hale geldi.
Maalesef bu gidişatta Beşiktaş'ın marka değeri zarar görmeye başladı. Fikret Orman ve arkadaşları artık şunu görmeli, Beşiktaş'ı bu şekilde yönetemezsiniz!
Mali tablo olarak zor durumdayız.
Sayın başkanın yapması gereken "Daralacağız, yüzde 35 küçüleceğiz" açıklamaları yerine kongre üyelerine gerçekleri açıklayıp Beşiktaş için bir yol haritası çizmektir.
Evet çok hatalar yapıldı ve yapılmaya da devam ediliyor ama Beşiktaş camiası yanlışlarına rağmen başkan ve yönetime tam destek verir. Yoksa "Her şeyi en iyi biz biliyoruz" düşüncesi Beşiktaş'a büyük zarar verir.
Beşiktaş'ın efsane başkanı Süleyman Seba'nın sözü gibi: "Beşiktaş'ı üzmesinler!"

ŞENOL GÜNEŞ'İN YARDIMCISI
Tamer Tuna'nın ayrılmasının ardından Şenol Güneş'in yardımcısı kim olacak sorusu bir yıldır yanıtını bulmadı.
Usta teknik direktörün kendi seçeceği biriyle çalışması, en doğal hakkı.
Geçtiğimiz günlerde medyada Şenol Güneş'in yardımcısının Yusuf Şimşek olacağı şeklinde haberler yayınlandı.
Haberde Şenol Güneş isterse yardımcı hocanın Yusuf Şimşek olacağı vurgulanıyordu.
Yanlış anlaşılmasın Yusuf Şimşek çok sevdiğim bir kardeşim.
Futbolculuğu başarılıydı, teknik direktörlükte de yolu açık.
Ancak belli ki yönetim, Şenol Güneş'e sormadan Yusuf Şimşek'le anlaşmış ve hocanın onayı için bu haber medyaya servis edilmiş.
Kurumsal bir kulüpte olması gereken şu; teknik direktör yardımcı teknik direktör olacak kişi için isim veya isimleri yönetimin takdirine sunar ve ardından birlikte karar verilir.
Ardından da bu isim kamuoyuna açıklanır.
Ancak belli ki yönetim ile Şenol Güneş arasında diyalog eksikliği yaşanıyor. Tabii bu yeni bir olay değil. Geçen sezonun başında Şenol Güneş;
Burak Yılmaz'ı isterken Negredo, Volkan Şen'in transferini arzularken de Lens transfer edilmişti. Güneş, Marcelo'nun satılmasına karşı çıkarken Vida transferini istememişti.
Ben hep şunu istiyorum;
Şenol Güneş, Beşiktaş'ta tam yetki ile futbolun başına geçmeli.
Beşiktaş'ın Güneş'li günleri için Güneş'e sahip çıkılmalı.
Hocaya köstek değil, destek olunmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor