Sinan Vardar

Sinan Vardar

14 Mayıs 2018 | Pazartesi

Tez konusu olur

Futbol çok acayip bir oyun. Beşiktaş gibi Türkiye'nin en iyi takımı nasıl olur da bitime 1 hafta ligi 4. bitirme durumuyla karşı karşıya kalır? Bu soru kafamdan bir türlü çıkmıyor.
Rakipleri Başakşehir ve Galatasaray'ın kazanmasınının ardından doğrusu Siyah-beyazlı takımın ilk üçe girmesi bile artık çok güç... Bu atmosferde kazanmak gerçekten başarı. Tabii oynadığı futbol ve Avrupa'da kazandığı zaferlerle Beşiktaş'ın ligi bu durumda bitirmesi üniversitelerde incelenmesi gereken önemli bir tez konusu olabilir.
Bu tabloda Şenol Güneş ve futbolcular suçu en az olanlar. Ah yönetim ah!
Allah'tan Şenol Güneş ve futbolcular "kol kırılır yen içinde kalır" diyerek Beşiktaş'a yakışanı yapıyorlar ve susuyorlar.

PEKTEMEK FARKI
Osmanlıspor'un çok acil puan ve hatta galibiyete ihtiyacı vardı. Medel'in Serdar Gürler'e hediye ettiği gol sonrası Osmanlıspor Beşiktaş'ı ilk 45 dakikada adeta uyuttu. İlk devrenin sonunda Tolgay'ın sakatlanmasının ardından oyuna giren Mustafa Pektemek ikinci yarıda Beşiktaş'a apayrı bir hava getirdi.
Pektemek Beşiktaş'ın ardı ardına bulduğu gollerde başrolü oynadı.
Pektemek'in yanı sıra Oğuzhan, Gökhan Gönül, Necip'te ikinci 45 dakikada oyuna ağırlıklarını koydu. Vida yine yaptığı hatalarla "Ben Beşiktaş'ın oyuncusu" değilim diye bas bas bağırırken, Fabri önemli kurtarışlarla Beşiktaş'a 3 puanı getiren futbolcuların başında geldi.
Larin beklentileri karşılamazken Vagner attığı golle klasını gösterdi. Ama "Love, Beşiktaş'ta kalmalı mı?" diye sorarsanız, yanıtım "Önce Pektemek" olur. Alanyaspor; hem Love'ın bonservisinden 3.5 milyon euroyu kasasına koydu hem de Brezilyalı futbolcunun dün attığı golle ligde kaldı. Bu gerçekten büyük bir transfer hikayesidir.
Lens'i çok eleştirdik ama dün zorunlu olarak oynadığı sol bekte sezonun en iyi performansını göstermesine yazacak kelime bulamıyorum.
Yazımı bitirirken kafamdaki soru bir türlü aklımdan gitmiyor; "Böylesine harika bir takım nasıl olur da ligi 4. bitirme durumuyla karşı karşıya kalır?" Bu gerçekten tez konusu...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor