10 Şubat 2020 | Pazartesi

11 MADDE

Galatasaray sezonun ikinci yarısında oyun organizasyonu, fizik kalitesi ve mental anlamda başka bir hava yakaladı. Saha içinde mücadele eden görüntüsüyle sarı-kırmızılılar başarı grafiğini her maç daha iyi noktaya taşıyor.
Bunun nedenlerini şöyle sıralayabiliriz:
1 - Galatasaray orta saha bağlantısını doğru oyuncu denklemleriyle oturttu. Böylece savunma ve hücum bağlantısı; daha organize olan dengeli takım görüntüsünü ortaya çıktı. Bu, oyun istikrarını ve galibiyet serilerini getirdi.
2 - Orta saha, oyunu hızlandırdıkça hücum hareketliliği daha fazla arttı ve orta saha oyuncuları hücuma topu taşırken pas opsiyonlarının da sayısı çoğaldı.
3 - Adem Büyük, ligin ilk devresine göre her maç üstüne koyarak Falcao ve Andone'yi aratmadı.
4 - Feghouli iki sezondur olduğu gibi yine ikinci yarıda formunu arttırdı.
5 - Ömer Bayram'ın saha içinde çalışkanlığıyla limitlerini zorlaması, hem kendisini hem de takımı üst seviyelere çıkardı.
6 - Takım ilk 11 istikrarını yakaladı.
Saha içinde disiplini olan ve mücadeleci kimliğini tekrar kazandı.
7 - Ligdeki her maçta savunmanın iki kenar beki, hücumdaki iki kenar oyuncusuyla çok iyi anlaşarak takımın ofansif gücüne çok katkı vermeye başladı.
8 - Sezonun ilk devresine göre oyunun son bölümlerindeki oyun dengesizliği de ortadan kalktı.
9 - Saha içinde sezonun ilk devresine göre "Ben" değil "Biz" diye hareket eden amaç birlikteliğini doğru bir şekilde saha içine geçiren takım görüntüsü oluştu.
10 - Lemina, Galatasaray için savunma-hücum bağlantısını en doğru şekilde yapan futbolcu oldu.
Seri'nin formu, Emre Akbaba'nın da kalitesi takımın yalnız hücumda değil, çok çabuk top kaybetmeyerek savunmaya da fazla iş düşmemesini sağladı.
11 - Fatih Terim, sezonun ilk yarısına göre daha iyi kontrol edebildiği, disiplin altında tutabildiği, motive ettiği ve dilinden anlayan bir oyuncu topluluğu ortaya çıkardı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor