07 Ekim 2019 | Pazartesi

İnanmadığın oyun

Futbolda işler saha içinde iyi gitmediği zaman hiçbir şey eskisi gibi kalmaz. Bu da Beşiktaş'ta hem teknik direktör, hem de oyuncuların vücut dillerinden belli oluyor. Siyah-beyazlıların ilk yarıda net bir şekilde ürkek, tedirgin ve de sorumluluk almaktan kaçan bir görüntüleri vardı.
Abdullah Avcı'nın Trabzonspor maçında olduğu gibi dünkü ilk yarıda da hücum organizasyonlarında eski sistemle oyununu gördük.
Beşiktaş, önde Burak-N'Koudou- Lens, arkasında Ljajic ile oynamasına rağmen Atiba, bu dörtlüden daha fazla ceza sahasına girdi. Kanadalı oyuncu, rakip ceza sahasına 3 kez girerken; ne Ljajic, ne Burak, ne de N'Koudou topla buluştu.
İlk yarı rakip kaleye gidemeyen Beşiktaş'ın üretkenliği ve hücum organizasyonu eksikti. Beşiktaş, öndeki hızlı oyuncularla topa sahip olarak set hücumu yapabilecek beceriye sahip değil. Üçü de geniş alanı kullanacak oyuncular.

***

Beşiktaş ikinci yarı Ljajic-Diaby değişikliğiyle aslında 4-4-2 değil 4-2-4 gibi oynadı. İkinci yarının başında Burak'la gelen penaltı golünden sonra özellikle önde 4 tane hızlı oyuncuyla attığından daha fazlasını da kaçırdı.
Ljajic, bu kriz ortamında sorumluluk almayacaksa, fark yaratmayacaksa o zaman bu kadar yatırım kendisine niye yapıldı? 'Olsa da olur, olmasa da olur' değil Ljajic, 'Takımıma maçı nasıl kazandırırım' düşüncesiyle sahada olmalı.
İkinci yarı Beşiktaş adına oyunda taktik maktik yoktu, bam bam bam...
Böyle bir oyun tercih edildi.
Avcı'nın topa sahip olarak iç koridor oyunu, sahte bek oyunu, Avrupa'daki önemli kulüplerin oyununu benimsemek yerine eldeki oyuncularla gerçekçi, sağlam, tutarlı bir plan dahilinde bir kurgu bulması şart.
Hayalleri bırakıp, gerçekler üzerine Beşiktaş takımını inşaa etmesi lazım.
Beşiktaş, geçtiğimiz sezonlarda yine hücum yapan, savunma zafiyeti yaşayan bir takımdı.
Avcı'nın eli değecekse savunmaya önlem almalı. Çünkü eldeki kadro direkt hücum yapabilecek oyuncu profillerinden kurulu.
Bazen bir teknik adama inanmadığı oyun, maç kazandırır (Bu maç gibi). Yalnız sezonu kurtaracak oyunu da bulmalı ve kurmalı Beşiktaş'a Abdullah Avcı...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor