04 Ekim 2019 | Cuma

Özgüven!..

Wolverhampton maçın başında topu Beşiktaş'a bırakarak 5-4-1 dizilişiyle oynadı.
Beşiktaş'ın kalabalık ve de kendi yarı alanında oyunu kabul eden rakibine karşı hemen hiç bir oyun planı yoktu.
Eğer böyle bir rakiple oynuyorsanız öncelikle ön alan baskısı yaparsınız.
Rakip savunmaya tek santrforla da değil yanında bir oyuncuyla destek vererek üçlü savunmaya en az iki oyuncuyla bu baskıyı götürmeniz gerekir. Beşiktaş topu kaptırdığı veya rakibinin pasla savunmadan çıktığı dakikalarda hiç ön alan baskısı yapamadı.
Böyle kapalı savunmalara karşı pasla oyun temposunu da iyi ayarlamanız gerekir. Çok çabuk top çevirip, yön değiştirmeniz şarttır.
Kenarlarda ikili oyun oynamanız, birebir adam eksiltmeniz, şut atmanız, duran toplarda ise rakibiniz boy ortalaması yüksek bir takımsa setleri farklı bir şekilde organize etmeniz gerekir.
Beşiktaş maçın genelinde bu kapalı savunma organizasyonlarını doğru bir şekilde gerçekleştiremedi.
Topa sahip oldular. Ama öne doğru topu taşıma konusunda yine sıkıntı yaşandı. Rakip ceza sahası içinde çoğalmakta başarılı olamadılar.
Hücumda bir türlü etkili olamadılar.

***

Topun önündeki oyuncuların hareketsizliği hücum performansını etkiledi.
Yönetim ve saha sonuçları olarak sıkıntılı bir süreçten geçilmesine rağmen tribünlerin ciddi anlamda oyunculara destekte bulunması, Beşiktaş taraftarının zor günlerde takımının yanında olacağının göstergesiydi. Ancak özellikle orta sahada Adem Ljajic haricinde oynanan oyunda kreatif oyuncu eksikliği var.
Beşiktaş'ın yalnız teknik ve taktik olarak değil mental anlamda da eskiği var. Bu maçta net görüldü. Böyle krizli ortamlarda tribünler oyuncuları yukarı çeker veya oyuncular tribünleri yukarı çeker. Beşiktaş tribünleri o enerjiyi fazlasıyla oyunculara yansıttı.
Yalnız oyuncuların saha içinde gelen başarısız sonuçlarla beraber özgüven eksikliği had safhadaydı. Mental anlamda ciddi bir kırılganlık yaşanıyor.
Oyuncuların vücut dilinden de bu net şekilde görülüyor.
Uzatmanın sonunda yenilen golde savunmada yerleşim hatası yine tekrar etti.
Abdullah Avcı'nın da hala 6 lig ve 2 Avrupa Kupası maçında hem hücum hem savunma olarak takıma net şekilde elinin değmediği de ortada.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI

TÜM YAZILARI
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor