30 Eylül 2019 | Pazartesi

Hak etmek

Maçtan önce bir tarafta kongre kararı alan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, diğer tarafta Trabzonsporlu teknik kadro ve oyuncalara güven aşılayan Ahmet Ağaoğlu.
Bu gelişmelerin sonucunda bir yanda hafta sonu oynanacak maçtan önce, derbiyi kaybetmeye yakın Beşiktaş, diğer yanda da maçı kazanmaya yakın Trabzonspor.
Bunun yansıması da net bir şekilde Trabzonspor lehine görüldü.
Bu ister istemez hem teknik kadroların, hem de oyuncuların motivasyonu açısından çok önemliydi. Burada da Trabzonspor, Sosa'nın liderliğiyle, Nwakaeme'nin klasıyla, Sörloth'un da golcülüğü ve enerjisiyle hücumda fark yarattı.
Takım olarak da belki uzun süredir bu kadar taktik disipline bağlı savunma, daha önce yapmamışlardı.

***
Burak'ın fiziksel yetersizliği ve de Necip'in Roko varken stoperde oynatılması, Oğuzhan'ın son iki senedir formsuzluğu, Caner'in savunma dağınıklığı, 4 ayda hücumda çizgilere çok oyuncu almak yerine, Burak sakatken bir tane santrfor alınmaması, Quaresma'nın profilinde hücumda çizgi oyuncusu olmayışı, Ljajic'in cezalı olmasının yanı sıra sezona istenilen seviyenin altında başlaması, Abdullah Avcı'nın aynı şeyleri deneyip, farklı sonuçlar beklemesi yanlışlığı, transfer planlamasının geç ve doğru yapılmaması Beşiktaş'ın şu andaki içinde bulunduğu durumu net bir şekilde anlatıyor.
***

Bir takım mağlubiyeti hak etmeli.
Beşiktaş taraftarını en çok üzen; oyuncuların saha içindeki oynadığı oyun, yaptığı mücadele, mağlubiyeti hak edecek seviyede bile değildi.
Diğer yandan Trabzonspor takımı, coşkusuyla, oynadığı oyunla ve verdiği mücadeleyle galibiyeti fazlasıyla hak etti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor