24 Eylül 2019 | Salı

Hayaller ve gerçekler

Beşiktaş'ın son maçlarda aldığı kötü sonuçlar ve kötü futboldan dolayı maça çok gergin başlamasını bekliyordum ve öyle başladı. Nitekim bu, oyuncuların saha içindeki performanslarını dakikalar ilerledikçe had safhaya çakırdı. Ancak bunu atılacak erken bir gol üzerlerinden alabilirdi. O golü de bulamayınca ilerleyen dakikalarda Beşiktaş iç güdüsel oynamaya başladı. Abdullah Avcı, Beşiktaş'a kupa alarak gelmedi. Başamqkşehir'de oynattığı farklı oyunla başarı yakaladı. Bu oyun Başakşehir oyuncu topluluğuyla oynanabilir ama Beşiktaş gibi farklı oyuncu profilinden oluşun bir takımla bu oyunu oynayamaz. Yalnız savunmadan sol bek Caner'i orta sahada Atiba'nın yanında ikinci oyun kurucu gibi oynatmakla, bu oyunla fark yaratamazsınız. Avcı'nın model aldığı takımlar bu oyunu hücum ve savunmada farklı oynuyor.

* * *

Öndeki 3 oyuncu Nkoudu-Diaby- Burak hem driplingci hem de koşusu oyuncular. Pas oyununa uygun oyuncular değil. Ljajic 8 numara sol iç oynatmak yerine bu 3 oyuncuya topu taşımalı. Burak'ın arkasında serbet oynayıp ona saha içinde özgürlük vermeli. Bir antrenör geldiği kulüpte farklı şeyler deneyebilir. Ama bu denediğiniz şeyler aldığınız takımı daha öne götürmek içindir. Ama Beşiktaş oyun olarak geri gitti. Hem saha içi disiplinsizliği hem coşku eksikliği hem de öz güven eksikliği Beşiktaş'ta had safhada. Avcı'nın önce kendini sorgulaması gerekir. Saha içinde bu kadar sağlıksız ve sıfır organizasyonla oynanan bir oyun varsa farklı arayışlar ve kurgularla doğruyu bulup oynatacak da kendisidir. Beşiktaş'a geldiğinde taraftara kurdurttuğu 'rakiplerden farklı oyun oynayacağız' hayalleriyle şu andaki takımının o çok kötü görüntüsü her anlamda sahada gerçekleri yansıtmakta. N'Koudou ve Diaby'nin tekniği oyun bilgileri çok zayıf. Gol sorununu çözebilecek potansiyelleri de yok.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor