29 Eylül 2019 | Pazar

Normal

Maça ön alan baskısıyla başlayan Fenerbahçe, ilk 25 dakika hem dönen ikinci topları kazandı, hem de bölgesel baskıları oyunun her yönünde gösterdi. Bu da Galatasaray'ın savunma ve orta sahada oyun kurmasını engelledi.
Bundan sonraki bölümde Galatasaray, orta sahada kontrolü sağladı, daha çabuk oynamaya başladı. Başlangıca göre oyunu oturtmaya çalışan bir görüntü verdi.
Devre bitimine doğru da daha etkili bir görüntüsü vardı.
Fenerbahçe, ikinci yarı başlangıcında ve oyunun genelinde çizgilerde oynayan Ozan ve Tolga'nın orta sahaya girmesiyle bu alanda sayısal üstünlüğü kurdu.
İkinci yarıda Deniz de çizgiden orta sahaya girişler yaptı. Burada topa sahip olarak sezon başından bu yana oynadığı oyunu orta sahada daha rahat dengeleyen bir görüntü içindeydi Fenerbahçe.
Genç Altay'ın performansı da Fenerbahçe adına ilerisi için umut vericiydi. Altay'ın böyle büyük bir maçta gösterdiği performansın öz güven açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum.

***
Galatasaray, Fenerbahçe'nin zaman zaman geriye yaslandığı ikinci yarıda daha öne gitti, daha çabuk oyunuyla etkili olmaya başladı. Ömer Bayram ve Emre Mor değişiklikleriyle de hücuma topu daha çok taşıdı.
Falcao'nun yine yalnızları oynadığı, destek almadığı bir oyun oldu. 3 defa topla buluştuğunda birinde gol attı, o da ofsayttı.
Diğer ikisinde de arkadaşlarına pozisyon yarattı. Galatasaray, Falcao ile oynamasını bilmiyor. En büyük sıkıntı bu. Hücumda herkes bireysel oynuyor. Bu da Falcao'nun etkinliğini ceza sahası içinde minumum seviyeye çekiyor.
Galatasaray'da özellikle Lemina, fizik kalitesi artınca yararlı bir transfer görüntüsü verdi.
Fenerbahçe, Galatasaray'ın öne çıktığı anlarda topu hücuma taşıyan iki çizgi oyuncusu Moses ve Rodrigues'in eksikliğini ciddi anlamda hissetti. Sarı-lacivertliler, rakibi eksik adamla yakaladığında direkt kaleye gidemedi.
Zaman zaman oyun yüksek tempolara çıktı. Genelde ise her iki takımın bölüm bölüm ağır ve hareketsiz oyunuyla bu maçın berabere bitmesi gayet normal

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor