23 Eylül 2019 | Pazartesi

Konsantrasyon!

Galatasaray, oyuna iyi başlamasa da dengeli başladı. Maçın özellikle ilk 15 dakikalık bölümünden sonra da oyun kontrülünü eline alarak, ilk 30 dakikada maçı 3-0 yapabilirdi.
Bu akıllıca yapılan oyun planı dahilinde Galatasaray kadrosunda iki tane topu öne çıkaran oyuncu var: Ryan Babel ve Ömer Bayram...
Ömer'in sol beke geçmesi, geniş alana çıkmak isteyen Galatasaray'ın direkt hücumlarını etkiledi.
Galatasaray, ikinci yarı geniş alana topu taşıyacak Emre Mor ile istenilen performansı vermeyen Adem'i değiştirebilirdi. Gününde olmayan Malatyspor savunmasına bu zaafiyet yaşatılabilirdi.
Galatasaray'ın oyununda özellikle savunmanın merkezinde Marcao'nun formsuzluğu devam ediyor. Rakip hücum oyunculardan daha tehlikeli bir görüntüsü var.
H H H
Galatasaray maç başlangıcının 3'te ikilik bölümünü iyi yönetirken, pozisyon da üretti. Son 3'te birlik bölümde ise hem oyuncularının performans yetersizliği hem de teknik kadrodan müdahalenin geç gelmesi, Malatyaspor'un bu bölümde beraberlik golünü bulmasını sağladı.
Yeni gelen oyuncularla birlikte Fatih Terim'in hem hücumda hem de savunmada yeni bir oyun bulması şart. Bu eksiklik sahada net bir şekilde görülüyor. Bunun için de sanırım Galatasaray'a 4 haftalık bir süreç gerekiyor.
H H H
Galatasaray'ın hücumdaki final paslarında ve son vuruşlarda ciddi anlamda beceri eksikliği var. Çıkan kadro zaten çok kreatif oyunculardan kurulu değildi.
Sarı-kırmızılıların eksik oyuncular geldikten sonra orta saha ve hücumda çok büyük sıkıntılar yaşamayacağı da görünüyor.
Esas sorun defans bloğunda.
Galatasaray'ın önde olduğu maçlarda skoru açamadığı zaman diken üstünde 90 dakikayı bitireceği görülüyor. Malatyaspor deplasmanında olduğu gibi...
H H H
Sergen Yalçın, son bölümde yaptığı değişikle Malatyaspor'un takım boyunu uzattı. Galatasaray, Donk hamlesiyle bu zaafiyeti ortadan kaldırabilirdi.
Sarı-kırmızılılar, maçı koparacak çok net pozisyonlar yakaladı ama değerlendiremedi.
Galatasaray'ın savunma hattı, her an hata yapmaya müsait oyunculardan kurulu. Nitekim Malatyaspor, bu zaafiyetten çok doğru bir şekilde yararlandı.
Yenilen golde ciddi anlamda yerleşme ve eşleşme hatası vardı.
Klasik; atamayana atarlar maçı oldu.
G.Saray farklı kazanabileceği bir maçta konsantrasyon eksikliğinden dolayı bir puana razı oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor