05 Ekim 2019 | Cumartesi

Hikayeler farklı

Fenerbahçe'nin maça başladığı ilk 11'de 5 tane orta saha oyuncusu vardı.
Antalyaspor'un, topu Fenerbahçe'ye bırakıp hızlı kontrataklarla gol atma düşüncesiyle bir oyun kurgusu vardı.
Fenerbahçe'nin genel takım içinde ve hücumda çizgilerde bire birde adam eksitme oyuncu profil eksiği hücum organizasyonlarındaki saha içindeki en büyük sıkıntısıydı.
Fenerbahçe'nin özellikle rakibin hızlı hücumlarına karşı savunma yerleşim hatası ve de son 6 maçta yenilen 7 golün 3'ünde Jailson'un bireysel hatası dün geceye de damga vurdu.
Savunmanın yerleşik durması ile öne çıkması farklı savunma durumu getirir bir takıma. Fenerbahçe oyunu önde oynadığı zaman Jailson'un yapacağı savunma farklı, arkaya yaslandığı zaman farklıdır.
Fenerbahçe çok koşup mücadele etti, çok orta denedi. Ama orta kalitesi yoktu, çok isabetsiz orta yapıldı. Yalnız hücumda üretkenlik sıkıntısı da maçta göze çarpan en önemli unsurdu. En net pozisyonu 60. dakikada Zajc ile buldular ve kaçırdılar.
Emre çıktıktan sonra hem orta sahadan hücum bölgesine bağlantılar istenen kalitede olmadı, daha panik, daha bir içgüdüsel hücum haline dönmeye başladı Fenerbahçe'de.

***

Ersun Yanal'ın iki hikayeyi iyi okuması gerek. Galatasaray deplasmanında bu ilk 11 ile başlayabilirsin, o maçın kurguları farklı olabilir. Antalyaspor ile kendi evinde oynadığında bu maçın farklı hikayesi ve kurgusu olması gerekir.
Eğer çizgi oyuncularını ön libero özellikle hücumda iki tane futbolcu ile oynuyorsan burada bir teknik adam olarak farklı saha içi dizilişi olup o esnekliği de göstermek lazımdı. Maça Fenerbahçe 4-3-1-2 düzeni ile başlayabilirdi.
Mevlüt ile Muriç iki santrfor, arkada Zajc'le. Bu farklılığı ve her maçın ayrı hikayesini iyi okuyabilmek lazım. Fenerbahçe için düşündürücü olan kaleci Altay'ın takımı adına en iyi oyuncusu olması.
Ersun Yanal, Mevlüt'ü son 10 dakikada oyuna alarak geç hamle yapmış oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor