Necmi Perekli

Necmi Perekli

27 Nisan 2015 | Pazartesi

Bahar yorgunluğu

Gençlerbirliği gibi her takıma ters gelen bir ekip, geçen hafta Spor Toto Süper Lig'in liderini yerinden eden Trabzonspor'u Trabzon'a bir puan ile gönderdi.
Takımlar birbirine üstünlük kuramadığı için birer puan aldılar. Yani sonuç normal.
Pozisyonu olmayan bir maç atılan karşılıklı iki gol de duran toplardan kazanılan goller olması ile de maçın zevksiz ve kalitesiz oluşunun göstergesi idi.
Trabzonspor forması giyen futbolcular, renklerini yakışır bir şekilde oyunu kurmalı, maça yön vermeli. Beklenen her zaman budur.
Ama dün Gençlerbirliği karşısında adeta rakibinin oyununu bozmaya çabalayan bir görüntü içerisindeydi bordo-mavililer.
Girişim yetersizliği, davranış gevşekliği, kalitesiz paslaşmalar, düzensiz saha paylaşımı dünkü Trabzonspor'un oyun tablosu idi.

Takım olmanın şartı

Bu şartlar altında, ne orta sahada yeterli oyun düzeni, ne açıklardan bir akın ne de maçı sonuçlandıracak yetenekli bir şutör takımda yoktu.
Hatta hava toplarına dahi çıkışlar tam bir amatör futbolcuların davranışları tarzındaydı.
Trabzonspor gibi bir formanın oyuncularının topla oynarken daha bir klas, kendinden emin, üretken ve etkin olması gerekmez miydi?
Bunların hiçbiri olmayınca oyun da sıradan oldu.
Bir takım ki on ayrı ülkeden on ayrı karakter taşırsa buna takım değil ancak suni olarak bir araya gelmiş onbir kişilik grup denir.
Takım olmanın şartlarını buraya sıralamaya kalksak yerimiz yetmez. Bunun da şartlarını zaten teknik bilmesi gerekir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor