Necmi Perekli

Necmi Perekli

06 Nisan 2015 | Pazartesi

Önlem almadı

Trabzonspor, Fenerbahçe'nin Rize maçı dönüşü uğradığı çirkin saldırının kendi sırtına yıkılması endişesi ile bir hayli baskı altında maça çıktı. Evinde başarılı maçlar çıkartan Konyaspor karşısında ilk 10 dakikayı kendi sahasına kapandı ve yeşil- beyazlıların baskısı ve presi altında kaldı. Konyaspor üstün göründüğü bu zaman dilimi içersinde bir skor değişikliği yapamayınca bordo-mavililer oyunun inisiyatifini ilerleyen dakikalarla birlikte ele almaya başladı.
Geçtiğimiz haftalarda rakiplerinin sert futbolundan bir hayli etkileniyor ve oyun üstünlüğünü bu zaafından dolayı genelde rakiplerine kaptırıyordu.
Ancak bu hafta izlediğimiz Trabzonspor rakibinin sert futboluna mahkum olmadığı gibi kendisi de mevcut oyununa zaman zaman sertlik katınca deplasmanda oynamasına rağmen genelde sahada üstün göründü. Hatta Medjani iki bariz pozisyonu değerlendirebilseydi, maçın skorunu ilk yarıda bağlayabilirdi.

Tebrikler Aykut hoca
İkinci yarıya ev sahibi takım tamamen farklı, değişik görüntüler içerisinde oyuna başladı. Sağlı sollu ataklarla konuk Trabzonspor'u adeta oyun dışı bıraktı.
Rakip savunmayı çaresiz bıraktı. Konyaspor'un bu arayışları karşısında bordomavili takım hiçbir önlem almadı, sadece rakibi seyretti! Bu hatada ısrar edince, savunma içersindeki bir anlık kademe neticesi kalelerinde golü gördüler.
Netice olarak algılama, anlama ve yorumlama gibi bir dizi yetersizlikler yaşayan Trabzon'un dünkü mağlubiyetindeki en önemli nedenini bu şık içersinde arayabiliriz.
Diğer taraftan Trabzonspor gibi bir rakibi doğru analiz eden Aykut Kocaman hoca da bir tebriği hak ediyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor