Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

11 Kasım 2018 | Pazar

Üst düzey Aslan

Kadro boyu cezalar ve sakatlar yüzünden küçülen Galatasaray için alınan 3 puan zirve yürüyüşünde büyük moral olacaktır.
Sinan Gümüş tercihi dışında Fatih Terim'in belirlediği kadro "Güvenli oynamak ve kazanmak için, iyi savunma yapmak gerekir" felsefesine uygundu.
Galatasaraylı oyuncular hücumdan savunmaya çabuk dönmeye özen gösterdiler. Galatasaraylı oyuncuların ayrıca topa hakim olma konusunda ısrarcı davranmaması, kontrollü oynaması ve Kayseri savunmasının arkasına Onyekuru ile Feghouli'yi kaçırmayı planlaması akıllıcaydı.?

Onyekuru çok hızlı bir oyuncu ama bir Bruma gibi rakibin üzerine gidip çalım atabilme özelliği yok.
Yine de gol vuruşu konusunda eğer rakipten baskı yemezse ve ayağını sokma konusunda ürkecek bir konu yoksa ikinci golündeki gibi vuruşlar yapabiliyor.
Jogging yapar gibi sahada koşan, rakibi bile kovalamayan Sinan Gümüş önce kendine, sonra da Terim'e ihanet eder bir oyun sergiliyor.
Sinan çok güçsüz. O Sinan penaltı istediği pozisyonda ayakta kalır, vücudunu iyi kullanır ve topu asla kaybetmezdi. Sinan devre arası belirli uyarıları Terim'den almış olacak ki ikinci yarıda mücadele anlamında kendini toparladı ve ataklara katkı sağladı.
Belhanda ile Feghouli savunmaya çok yardım etti. Süratli Bilal'e karşı Ozan Kabak iyi direndi.
Galatasaray'ın bu kritik galibiyetinde Fatih Terim'in taktiksel olarak güvenli, kontrollü ve dikkatli oyuna dönmesinin büyük etkisi vardı. Uzun bir aradan sonra teslimiyetçi bir görüntü sergilemeyen ve mücadeleden kaçmayan takım yardımlaşması üst düzeyde bir Galatasaray izledim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor