19 Ekim 2015 | Pazartesi

Parayla saadet olmaz

Kayserispor maçı bir kez daha gerçeği ortaya koydu; "Parayla saadet olmaz." Ligde 4 maçtır gol atamayan bir takım karşısında Fenerbahçe oyun, pozisyon, pas ve mücadele olarak geride kalıyorsa, rakibi 10 kişi kaldığında bile baskı yiyorsa, bu durumu başka türlü özetlemek olanaksız.
Maçın Fenerbahçe adına en iyisi kaleci Volkan'dı. Aslında bu bile başlı başına Fenerbahçe'yi anlatmaya yetiyor. Harcanan bunca para var, alınan onca dünya yıldızı var ama futbol adına sahada en küçük bir ışıltı yok. Öncelikle hoca ne yaptığını bilmiyor. "Ben iki forvet oynatırım, önde baskı yaparım" dedi. Birkaç maç sonra kararından vazgeçti. "Benim pas istasyonum Diego" dedi ondan da vazgeçti. Yönetim baskısı altında van Persie'yi oynatıp, arayışa girdi.

Caner-Gökhan niye yok?
Kayseri'de önde Fernandao arkasında Van Persie var. Lazar ve Nani kanatlarda. Ofansif oyuncular sahada.
Peki, onlara servisi kim yapacak?
Bu ülkenin en efektif kanat oyuncuları Caner ve Gökhan yok. Mehmet Topal ve Josef de Souza o üretkenlik içinde olamaz. Sonuçta bir duran top dışında Fenerbahçe'nin hiçbir etkinliği de yok.
F.Bahçe gol pozisyonuna girmeden maç kazandı desek yanlış olmaz. Nitekim Pereire maçın 80 dakikasında Van Persie-Ozan değişikliğini ile skoru korumayı düşündü. Ancak şunu hatırlatalım; bu maç kazanılmış olabilir ama oynanan futbol ve geleceğe yönelik işaretler hiç olumlu değil. Başka bir söyleyişle, bu futbol ve oyun anlayışı ne Fenerbahçe camiasını ne de taraftarını mutlu eder.
Son söz... Bu maçı baz alarak Ajax ve Galatasaray maçları ne olur derseniz, Fenerbahçe böyle oynayacaksa sonuç hüsran olur diyebilirim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor