14 Ağustos 2014 | Perşembe

Neden İsmail Kartal?

İsmail Kartal öncelikle Fenerbahçe ve Türk Futboluna hayırlı olsun. Bu türden her atamada (transfer demiyorum) beklentilerimiz farklı oluyor. "Teknik adam havuzunun içine yeni bir yerli hoca daha dâhil etmiş olabilir miyiz?" diye düşünüyorum. Beklentilerimiz bu yönde. Ancak istatistiklere baktığımızda karşımıza acı bir tablo çıkıyor. İkinci adamlar rüştünü ispat etme noktasında büyük sıkıntı yaşıyor. Hele bir de camianın "Bizim evladımız" diyerek göreve getirdiği bir isimse...( Yıldırım tersini söylese bile...) Çünkü devrim diye atılan bu adımlar önce kendi evlatlarını yiyor. Umarız bu kez böyle olmaz ama ortaya konan veriler umutlu olmamızı engelleyen nitelikte. (Bakınız Turhan Sofuoğlu ve Oğuz Çetin örnekleri.) '

B planları' yoktu

Neden mi? Bakalım İsmail Kartal'ın nasıl görev geldiğine...
Kartal, Yanal'ın ani gidişi sonrası elde bir 'B' planı olmaması nedeniyle iş başı yaptı. Söz gelimi Aziz Yıldırım, geçen sezon Ersun Yanal'la yaşadığı krizleri gerekçe göstererek Yanal'la sezon başında yollarını ayırıp, yeni sezonda Kartal'ı göreve getirebilirdi. Bir başka nokta... Yanal'ın gidişinde hiç kuşku yok ki futbolcular payı var.Volkan, Emre veya diğerleri... Sonuç değişmez.
F.Bahçe artık bir antrenör takımı olmaktan çıkıp, futbolcu merkezli bir takım olmuştur. Nitekim Aziz Yıldırım'ın; "Yanal'ın şampiyonlukta payı yok" açıklaması teknik adamlık erkinin yok olduğunun beyanıdır. Bunun yanında Yıldırım'ın takım ve kadro üzerinde daha etkin rol oynayacağı yine basına yansıyan sözlerinin satır aralarında gizlidir. "Yanal'a Salih'i oynat dedim, beni dinlemedi" sözleri başka türlü nasıl açıklanabilir.

Tavsiye ve karar!
İsmail Kartal ateşten bir gömlek giydi. Bunu teknik anlamda yaşayacağı sıkıntılar nedeniyle değil, yönetsel sorunlara bakarak yazıyorum. İşin teknik tarafına baktığımızda şu gerçeği de vurgulamakta yarar var: İkinci adam olmak, tavsiye ve öneri yeridir, birinci adam olmak kararları alma ve uygulama mevkiidir. Bugüne kadar böylesi ağır bir görevi üstlenmemiş, resmen Süper Lig'de görev yapmamış İsmail Kartal'ın bu yükün altından kalkması hiç kolay olmayacaktır.
Sonuçta F.Bahçe, boğulmaktan kurtulmak için can simidi olarak İsmail Kartal'a sarıldı, umarım bu sarılma Kartal'ı da batırmaz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor