01 Ağustos 2018 | Çarşamba

Bakkal dükkanı!

Ali Koç önce TV'den açıkladı durumu, sonra Divan Kurulu'nda anlattı. 621 milyon euro'luk borç yükü, 2018 yılı sonuna kadar ödenmesi gereken 2 milyar liralık fatura...
Aziz Yıldırım yıllar önce, "Kulübü bakkal dükkanı gibi yönettik" diyerek CEO'yu göreve getirmişti. Doğru teşhisini önce CEO'yu göndererek, sonra da tarzını değiştirmeyerek sürdürmüş anlaşılan.
SPK raporunda "borca batık" cümlesiyle son viraj dönüldü. Yeni yönetimin temel amacı sportif başarı olmaktan çıktı bir anda. Mali yönetim ve kulübün yaşayabilmesi adına sürdürülebilir bir disiplin oluşturmaya çalışıyorlar.
Koç, "En az iki dönem (altı yıl) gerekiyor. Borç yine bitmeyecek ama hiç olmazsa döndürülebilir duruma gelir" diyerek çok açık da bir mesaj verdi herkese; "Bizden pahalı transferler beklemeyin.
Kendinizi şampiyonluğa şartlamayın.
Fenerbahçeli olduğunu ispatlayın"...
Evet, artık kibir dönemi bitti. Tüm kulüpler artık birkaç adım geriye çekilip, daha geniş bir açıdan bakmak durumundalar. Taraftarların da farklılıklarını artık aidiyet duyguları ve formaya olan sevgileriyle gösterme zamanı geldi.
Başarıya endekslenmiş, galibiyet dışında sonuç kabul etmeyen, diğerinin yaptığı transferi örnekleyerek, kendi yönetimine baskı yapan seyirci profili bitti artık. TV karşısında veya tribünde, kendi duyguların en doğru yansıtan oyuncuları isteme ve destekleme dönemi geldi. Tabelaya bakmadan...


EN KÖTÜ CÜMLE
Bu pozisyonda bir Fenerbahçe taraftarının kuracağı en kötü cümle, "Dört yıldır şampiyonluk yok. Bu sene başka şansımız yok" olacaktır. Ana varlıkları bankalara rehin edilmiş, bir ödeme aksadığı anda çoğunluk hisselerinin herhangi birinin eline geçebileceği kulüplerinin, eğer kendilerinde kalmasını istiyorlarsa, "Mücadele etsinler, en iyisini yapmaya çalışsınlar, biz de arkalarında dururuz" demeleri gerekiyor.

ÖNCE GENEL KURUL
Ali Koç çok büyük maddi fedakarlıklar yaptı.
Fenerbahçelileri de "kurtuluş savaşı"na çağırdı. Bu hamlede ilk görev 26 bin kongre üyesine düşüyor. Bir kereye mahsus, taksitlendirme imkanı da olan, maddi fedakarlık yapmalılar.
Aziz Yıldırım yönetimini denetlemediler, eleştirmediler, sorgulamadılar. Dolayısı ile bu durumun sorumlularından biri de çoğunluğu oluşturan kongre üyeleridir.
Rakam ne olur bilemem. Ama 1200 lirayı 12 ayda 100'er liralık dilimlerle ödeyebilir, 25 milyonluk taraftara da örnek olabilirler.


KEYİFLİ MAÇLAR YAKIN
Cocu'nun bir an önce rakip kaleye gitmek isteyen oyun tarzı, Fenerbahçe maçlarını keyifli hale getirecek. Hazırlık maçlarında oyun veya oyuncu kalitesi sorgulanabilir ama maç aklı bize daha çok pozisyona giren ve tempo arayan bir Fenerbahçe izlettirecek. Haftalar geçtikçe de bu sistem oturacaktır.
Benfica eşleşmesi karamsarlık yaratabilir. Cocu'nun taktik aklını da bu maçlarda göreceğiz. Çünkü defansif olarak ne yapacağını çok iyi bilen bir kadroyu ve oyuncu iskeletini Aykut Kocaman'dan miras aldı. Kazanmak zorunda olmadığı, İstanbul'da penaltılara kadar taşıma fırsatına sahip olduğu bir seri oynayacak.
Şampiyonlar Ligi'ne gitmek için "taşın suyunu" çıkarmak zorundalar. Büyük maç oynamayı bilen bu kadro doğru görevlendirilirse, bunu yapar. Kimse enseyi karartmasın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor