07 Haziran 2018 | Perşembe

Ektiğini biçersin

Fenerbahçe kongresi özellikle Aziz Yldırım ve ekibini şok eden bir oranla sonuçlandı.
Oy kullananların neredeyse yüzde 80'i Ali Koç'u tercih etti.
Bir günlük bir neden değil bu. Aziz Yıldırım'ın ortamı doğru analiz edememesinin en önemli nedeni; kulüpte kurduğu korku imparatorluğuydu.
13-14 bin oy almayı beklerken 4 bin 600'de kalması, görüştüğü 10 bin kişinin "Sana oy vereceğim" demesine rağmen, sandıkta başka davranmasından.
Fikirlerini açıkça söyleyemediler, çünkü muhaliflerine, twiter de bile eleştiri yapanların başına gelenleri görenler, başkan kaldığı taktirde kendilerinin de akıbetinden kuşku duydular.

ORTADA BİR ŞEY YOK
İkinci yanlışları gençleri tartamamalarıydı.
Seçim yaklaşırken büyük bir rüzgarla üyelerin eş, çocuklarını da kulübe kattılar. Bu oyları cepte sanıyorlardı.
Halbuki gençler için idol Ali Koç'tu.
Seçim stratejisinde çuvallamanın yanında, "Ben" ile başlayan konuşmalar, hitaplar, emirler zaten antipati topluyordu. Bunun yanında taraftarın sesine kulak vermeden, keyfi kararların da sahibi oldu. 20 yıllık dönemde borçlar ile birlikte 3- 3,5 milyar dolar civarında harcama yaptı. Bugüne bakıldığında böylesine büyük bir meblağın karşılığı da ne sportif olarak, ne de yatırım olarak ortada yok.
O nedenle "ihanete uğradık" yorumu doğru değildir. Ne ekildiyse, o biçilmiştir.

ÖNEMLİ OLAN PLAN
Aykut Kocaman'ı hep destekledim.
Çünkü planı vardı. Katılırsınız, katılmazsınız; kendine göre bir gelişme modeli oluşturdu, takımı buna bağladı ve eksikleri çalışarak – deneyerek kapatmaya çalıştı.
Malzemenin insan olduğu bir ortamda, istikrarın sağlanması çok mümkün değil. Bu marjı en aza indirmek adına da, taktik disiplini üst düzeyde olan ve her şeyden önemlisi rakip kontrolü aldığında topun arkasına geçen bir kadroya önem verdi.

BENİM GÜNAHIM NEYDİ?
Ali Koç Yönetimi, Aykut hoca ile devam etmek niyetinde değil. Başarısız olduğu veya yetersiz gördükleri için değil, taraftarın heyecanını yansıtmadığından.
Değişim vaad ederek geldikleri için elleri de kısıtlı kaldı. Ama bu dönemde yapılacak en büyük yanlışın Aykut Kocaman ile devam etmemek olduğunu tekrarlamalıyız.
Çünkü transfer yasakları sürüyor. Para da koysanız, UEFA size alan sağlamıyor.
Elllerinde satıp, bütçe yaratacak futbolcu da yok. Sistem üzerinden hareket edip, mevcut kadrodan en yüksek verimi almayı başaran bir teknik adamınız varsa, devam etmelisiniz.
Yoksa 4-5 önemli transfer yapacaklarsa, başka bir plana da geçebilirler. Ama Aykut Hoca "Benim günahım neydi?" diye sorma hakkına da sahip olur.

KONGREDE NE OLACAK?
İşin özetinde, bu sezon Fenerbahce ve Başakşehir için önemli fırsat. Fikret Oman çok doğru bir kararla yüzde 35 küçülmeleri gerektiğini açıkladı. Talisca gitti.
Yenilenmek zorundalar.
Galatasaray'a kadro ve transfer kısıtlaması geldi. Bütçeyi daraltmak zorundalar.
Bu etapta bazı oyuncularından vazgeçmek zorunda kalabilirler.

FENER VE BAŞAKŞEHİR
Sadece Fenerbahçe ve Başakşehir kadrolarını koruyup, geliştermne şansına sahipler. Yani; doğru planlama ve tercihler ile şampiyonluk yarışı bu iki takımın arasında geçecek.
O yüzden Ali Koç Yönetimi, hem Şampiyonlar Ligi şansı önlerindeyken, hem de sezonun favorisi olmuşken, heyecanları akıllarının önüne geçmeden hareket etmek zorunda.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor