18 Ekim 2021 | Pazartesi

Kırmızı ve penaltı doğru

Galatasaray-Konyaspor maçı, Trabzonspor- Fenerbahçe maçının gölgesinde kaldı. Ama Trabzonspor- Fenerbahçe maçını seyrettikten sonra bu maçın gölgede kalması doğalmış.
Galatasaray ilk yarı biraz kımıldadı.
İkinci yarı sahada hiç yok. Attıkları golün üzerine yattılar. Galatasaray seyircisi hakem uzatmaları 4 dakikayı gösterince protesto etti.
2 dakika falan olsun istediler. Siz Galatasaray'ın düştüğü durumu görün. Zaten golü de Galatasaray atmadı. Skubic ile Sehic ikram ettiler. Galatasaray böyle oynamaya devam ederse ligde işi zor.
Gelelim ikinci maça. Dün Fenerbahçe açısından, teknik direktör açısından dikkatle bir şey izledim. Şu intibaya vardım. Mesut, Fenerbahçe'de doğru dürüst oynamıyordu. Fizik olarak da iyi değildi. Ama Trabzonspor maçında kaptan olarak Mesut'u görünce şu kanaate vardım; Fener teknik direktörü Pereira, Mesut'u öyle bir maçta sahaya sürdü ki kafalarda olabilecek şüpheyi, teknik adam olarak da kendine gelecek okları bertaraf etmeye kalktı. Mesut'u kafadan 11'de oynattı. İşte Mesut oynuyor dedi. Tam da Trabzon maçı.
Takımını şaha kaldırsın, bu maçın galibiyetinde büyük pay sahibi olsun dedi. Eğer yapamasaydı da ki şimdi öyle diyordur "Alın size Mesut.
Ben yapacağımı yaptım ama bir şey veremiyor" Diğer türlü kafalar karşık kalacaktı. Bunu yaparken Fenerbahçe'ye yazık oldu çünkü Fenerbahçe deneme tahtası değil.

***
Mesut ile F.Bahçe 10 kişi oynadı.
Biri daha atılınca 9 kişi oynadılar.
Altay'ın kurdurduğu barajı da anlamak mümkün değil. Bakasetas topa vuracak. Topa yakın olan direği arkadaşlarına kapattırdı.
Enteresandır direği kapatacak oyuncuyu baraja sokmadı.
Bakasetas oraya vurdu ve gol oldu.
Bu nasıl bir baraj kurdurmak inanılır gibi değil. Bu barajı antrenmanlarda çalışmak lazım. Baraj başını belirlersin, bu baraj otomatik kurulur. Demek ki Fenerbahçe bunu çalışmamış. Altay, Mili Takım'da da aynı hatayı yaptı. İyi çıkış sağladı, Fener kalecisi oldu ama düşüşe geçti. Oraya gelmek zordur ama orada durmak çok zordur Altay.
Maçta 2 tane pozisyon var.
Birincisi Kim'in atılması...
Fenerbahçe arka 3'lüdeki oyuncuları ağır. 3-5-2'yi oynaman için bu oyuncuların hem süratli hem çabuk olmaları gerekir.
Öyle bir pozisyonda sarı kart aldı. Trabzonspor'un oyuncuları hızlı adamlar. İkinci pozisyonda iki defans oyuncu arasına giren Djaniny ikisini de ekarte etti.
Ceza alanına 1 metre kala da Fenerli oyuncu Kim onu arkadan dirseğiyle itti. Bakın yanyana mücadele olsa omuz omuza kabul ederim ama bu tarz müdahaleyi arkadan yaparsanız hakem faulü de verir, sarı kartı da verir. Bu pozisyona çok yorum yapılacak ama hakem doğru yaptı.
Penaltı pozisyonunu tartışmaya gerek bile yok. Çok net penaltı.
Direkt kırmızı da yapabilir miydiniz?
Düşünmekte fayda var. Fenerli defans oyuncusu Szalai resmen grekoromen güreş yaptı. VAR'ın araya girmesiyle penaltı belirlendi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor