12 Mayıs 2019 | Pazar

VAR’dır bildikleri!

Enteresan bir maç oldu.
Çok tartışılacak pozisyon var ve bir de ayak kırılması var. Aslında en üzücü olan da işin bu tarafı...
Emre'ye büyük geçmiş olsun.
90 dakikaya baktığınızda Galatasaray, Rizespor'a göre daha iyi oynamadı. Şampiyonluğa giden takımın futbolcularının hepsinin aynı oranda sahaya ağırlığını koyması gerekirdi.
Bazıları vardı, bazıları yoktu.
Rizespor tam tersine takım olarak daha ahenkli ve düzgün oynadı.
Sahaya daha iyi yayıldılar, daha iyi yardımlaştılar. Zaten 10 kişi kaldıktan sonra golü atmaları da bunu gösteriyordu.
Sarı-kırmızılı takım penaltı kazanıyor, iki futbolcu birbirlerine giriyorlar. Çok çirkin hareketler. Bu net bir biçimde Fatih Terim'in takım üzerindeki otoritesinin zaafıdır.
Çünkü bu diğer futbolculara da sirayet eder. Maçı kazanınca bunlar kapanır gibi olur ama o yaralar devam eder. Maçı kazanınca bu tip şeyler unutulmamalı.
Sonra sıkıntısı büyük olur.
Düşünün; iki futbolcu birbirine dalaşırlarken küfür ederlerse hakem aynen rakibe küfür edilmiş gibi kırmızı kartını kullanabilir. Hadi diyelim ki aynı takımın iki oyuncusu birbirine küfür ettiler. Hakem 'Oğlum ne yapıyorsunuz' diyebilir.
Ona kimse bir şey diyemez. Ama iki futbolcu birbirine vurduğu an kim vuruyorsa atmaya mecbursun. Aynı rakibe vurmuş gibi kural uygulanır.
Belki de bunu, tartışan futbolcular da bilmiyordur. 'Profesyoneliz' diye geçinirler ama bu tip işlerde amatörler...
* Top daha oyuna girmedi...
Maçta enteresan pozisyonlar vardı. Mesela Galatasaray'ın ilk kazandığı penaltıdan önce sarıkırmızılılar korner atıyorlar. Top daha oyuna girmeden ceza alanı içinde penaltı eylemi yapılıyor.
Hadi hakem göremedi. VAR ne iş yapar? Pozisyon kabak gibi görünüyor ekranda...
* Onyekuru'ya vuruldu...
Galatasaray'ın ikinci kazandığı penaltıda; Rizesporlu futbolcu Galatasaraylı oyuncunun ayağına vuruyor ve vurduğu darbeden dolayı da kırmızı ayakkabı giyen Rizeli oyuncunun ayağı sağ tarafa doğru hareket ediyor.
* Kırmızı tartışılabilir...
Galatasaraylı futbolcu topa vuruyor, aynı anda da Rizesporlu da topa vurmak istiyor. G.Saraylı oyuncu topa vurup ayağını koyunca arkadan darbe diyor. Yere bastığı için de ayak kırılıyor. Ayak havada olsa ayak kırılmayacak.
Buradaki kırmızı tartışılır.

10 DAKİKADA ÇÖZDÜLER

90 dakika hakemin vücut dili, hareketleri nasıl: Çok net bir şekilde bu hakem kötü bir hakem.
Korkak ve tedirgin...
Yere sağlam basmıyor.
Hareketleri net değil. Çekingen, ürkek ve korkak olduğunu iki takım futbolcuları da 10 dakika sonra çözdüler. Bu tip maçları kaldıracak bir hakem değil. Komite bu maça veriyor! Vardır bu komitenin bir bildiği!..
Galatasaray çok zor bir virajı döndü.
Önünde kaldı bir maç.
Bekleyip görelim.

F.BAHÇE'DE IŞIK YOK

Ersun Yanal, 'Seneye şunu yapacağız; bunu yapacağız' diyor ama bu takımda ışık yok. Abdülkadir Bitigen, Allah'ı var babasından iyi. Sahada duruşu ve sakinliğiyle...

Can çekişen Fenerbahçe ile birinci lige düşecek Akhisar kafa kafaya mücadele ettiler. Bu düşmeye namzet takımlar tehlikelidir. Ne var ne yok oynarlar. İlk yarı Fenerbahçe biraz daha iyiydi, ikinci yarı Akhisar oynadı.
Fenerbahçe bölük-pörçük oynadı. Ersun Yanal, 'Seneye şunu yapacağız; bunu yapacağız' diyor ama bu takımda ışık yok.
Bu takımda şimdiye kadar bir şeyler olması gerekirdi.
Küme düşen Akhisar, Çarşamba günü bakalım Galatasaray karşısında ne yapacak? Yalnız şunu söylemek gerekir: Akhisar kötü takım değil. Fena da oynamıyorlar.
Ama bazı şeyler ters gidince bu duruma düşülüyor. Demek ki; Akhisar başkanı ve yönetiminin hataları bu takımı nereden nerelere getirdi.
Fenerbahçe için artık bu maçlarda yorum yapmanın bir alemi yok. Seneye ne yaparlar herkesin merak ettiği de o...

BABASINDAN İYİ

Hakem Abdulkadir Bitigen'in babası ile biz beraber hakemlik yaptık. Ama Allah'ı var oğlu babasından iyi... Sahada duruşu sakinliği güzel... Fizik de iyi.. İnşallah iyi devam eder. Bu rezalet hakemlerin arasından aslında çıkmak kolay... Yeter ki karakter olarak sağlam duran, cesaretli olan hakemler çıksın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor