15 Nisan 2019 | Pazartesi

Hakem kararıyla 1-1

İlk yarı ortada bir maç. İki taraf da birbirinin üzerine gidemiyor. Zaten pozisyon yok. Bir serbest vuruşta Muslera topu elinden kaçırıyor, bir de Hasan Ali'nin kart gördüğü pozisyondan sonra atılan frikik var, Harun'un içeri giden topu kornere çeldiği...
İlk yarıdaki en önemli olay ne?
Hasan Ali Kaldırım'ın atılması...
Çünkü bir taraf bir kişi eksik kalacak. Atılan uzun top Diagne'nin önüne düşüyor. Kalecinin Diagne'ye yaklaşma şansı yok, Hasan Ali de pozisyonu kaçırınca Diagne'yi indiriyor. Hakem sarı kart veriyor, sonra VAR devreye giriyor. Gidiyor seyrediyor kart kırmızıya dönüyor.
Ali Palabıyık'a kalsa kırmızıyı vermeyecek. VAR'ın zoruyla veriyor.
Karar doğru! Bariz gol şansı var.
G.Saray 1-0'ı bulduktan sonra oyunu biraz ağırdan aldı. Sarıkırmızılılar biraz canlanırken sahneye hakem çıktı. Ali Palabıyık… Golden önce G.Saray'a yapılan iki faul var. 69'da Onyekuru ceza alanına girecekken Skrtel, ayağına basarak net bir faul yapıyor. Hakem 'devam' deyince bu sefer Skrtel, Onyekuru'yu sahtekarlıkla suçluyor.
Onyekuru ayağını kaldırıp Skrtel'i yere düşürünce sarıyı görüyor, faulü Fenerbahçe alıyor. Tam tersi olması lazım… İşte bu tarz 'cin olmadan şeytan olan' hakemler bu işleri böyle yaparlar. Sonra da 'Hakemiz' diye etrafta böbürlenerek gezerler.
Bitmiyor… O topla Fenerbahçe hücuma çıkıyor… Bu sefer Dirar, Feghouli'nin ayağına basarak topu alıyor, hakem yine 'devam' diyor.
Yani olayın aslı şu; Galatasaray, öne geçtikten sonra ayağa basmalar bu maçta serbest oluyor.
O top gidiyor gol oluyor. Fakat 'VAR' durumdan rahatsız. Karşılıklı konuşuyorlar 15 dakika… sonra gol kararı çıkıyor. Arkadaş, o zaman niye iki saat konuştunuz!
Ben size söyleyeyim niye 2 saat konuştuklarını; Hasan Ali'nin kırmızı gördüğü pozisyonda VAR devreye girip sarı kart, kırmızı oldu ya!
Burada da VAR devreye girip gol iptal olsa Fenerbahçe aleyhine VAR'dan iki tane karar olacak.
Türkiye'de öyle şey olmaz!
Yahu kardeşim! F.Bahçe iyi oynar, G.Saray kötü oynar size ne?
Biz maçı yazacaktık ama dün akşamın assolisti Ali Palabıyık'tı.
F.Bahçe Ali Palabıyık'ı istiyor, Cüneyt Çakır'ı istemiyordu. Neden istedikleri maçın sonunda anlaşıldı. Bakmayın siz "Palabıyık'ı istemiyoruz" falan denmesine. Bunlar hep ters manyel!
Peki G.Saray hakemi de yenebilir miydi? Yenerdi. Biraz daha tempolu oynasaydı. Tamam, top çevirerek, oyunu genişlettiler ama iki şey yapamadılar. Bir; ceza alanı civarında verkaç, iki; ceza alanı civarından şut.
Bence bu maçın 1-1'lik sonucuna atılacak başlık şu olmalı;
Derbi hakem kararlarıyla 1-1 bitti.

GALATASARAY'IN RAHAT OYNAMASI GEREKİRDİ

Galatasaray, 10 kişi kalan Fenerbahçe karşısında ilk yarının başları denebilecek bir dakikada öne geçti. Bu arada Fatih Terim, ikinci yarıya başlarken doğru bir kararla her an atılma tehlikesi içinde olan Belhanda'yı oyundan aldı.
Yerinde bir karardı. Galatasaray, çok daha rahat ve özellikle çabuk oynaması gerekirken ağır oynadı.
Eğer maçı kazanmak istiyorsan, 10 kişi kalan rakibin karşısında 1-0 öne geçtikten sonra ikinci golü bulacaksın. Ama bunu yapamadılar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor