09 Nisan 2019 | Salı

Vurdukları gol oldu

Çaykur Rizespor kötü takım değil. Bu maç da bu skorluk maç değil. Sakın aldanmayın! Yani ne Beşiktaş bu skoru alırken harika top oynadı, ne de Çaykur Rizespor bu mağlubiyeti alırken çok kötü futbol oynadı. Ama futbol böyle bir oyun.
Peki neden oldu? Şundan; Maç başlıyor, Rizespor kendine çok güvenle oynuyor. Yani ikinci yarının başarılı takımı Çaykur Rizespor maç daha oynanmadan "Ben bu maçı rahat alırım" havasında... Ama karşılarındaki takımın büyük takım olduğunu unutmuşlar.
Bu kadar rahat oynarsan en ufak bir hatanda rakip golünü yapar. Nitekim öyle oldu. Çaykur Rizespor, pas yaparken Beşiktaş attı. Yine Rizespor oynamaya başladı, yine Beşiktaş attı. Ondan sonra da bir anda maç koptu gitti. Kaliteli maç mı oldu? Hayır… Kopuk kopuk oldu, bol gollü oldu, heyecanlı oldu.
Çaykur Rizespor o müthiş çıkışını taçlandıramadı. O çıkışın üzerine Beşiktaş'ı yenselerdi herkese "Tamam kardeşim" dedirteceklerdi. Yapamadılar. Demek ki kafa olarak daha hazır değiller.
Önce Burak'tan bahsedelim; Golünü atmışsın, seyirci sana küfür etmiş, sen işine bak seyirciyle ne mücadele ediyorsun? Ne gereği var? Şenol seni oyundan almasa belki de atılacaksın. İnanılır gibi değil, siz nasıl profesyonelsiniz? Maçta pırıl pırıl parlayan bir oyuncu vardı; Adem Ljajic. Oynadığı oyun, attığı toplar ve attığı iki muhteşem gol... Ama futbol öyle bir olay ki Burak çıkıyor, yerine giren Güven Yalçın üç gol atıyor. İşte bu iş böyle. Güven bozduğu saçlarını düzeltti, saçlarınla beraber futbolu da düzeldi. Tabi şunu da yazmadan geçmeyelim; Maç başlamadan önce yardımcı hakemler ağ kontrolü yaparlar.
Bunu yaparken de birbirlerine bakarlar kontrolü birlikte bitirelim diye... Bayrak direkleriyle vururlar ağlara. Halbuki o ağlara asılacaksın, öyle bir asılacaksın ki koparsa senin çekmenle kopsun. Ama bırakın asılmayı, ağlara dokunmamışlar bile! Bir gol oluyor top bir yandan 'fırtıp' çıkıyor, tamir ediyorlar. İkinci gol oluyor top bu sefer başka bir yerden 'fırtıp' çıkıyor.
Aslında ilk gol de oradan 'fırtıp' çıktı. Burada hem sahayı hazırlayanlar sınıfta kaldılar, o ağları o kalelere takarak. Hem de o ağları kontrol etmeyen yardımcı hakemler. Anlayacağınız bu konu dün akşamın rezilliği oldu. Büyük ihtimalle dünya basınında da çok konuşulur, televizyonda da bu goller oynatılır. Hakemler için maça çıkarken "Hakem şansın bol olsun" derler. Futbolculara da "Vurduğun gol olsun" denir. Dün akşam bu ikinci cümle 'cuk' oturdu Beşiktaşlı oyuncular için… Vurdukları gol oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor