25 Kasım 2018 | Pazar

Derbiye kılçıksız balık

Dün akşam oynanan maçın Kayseri'ye alınmasının bin tane senaryosu var. Önce Afyon dediler, orada VAR yokmuş!.. Sonra Ankaragücü kulübü, Bursa'yı istemiş, bu kez de TFF 'olmaz' demiş. Cuma günü maçın Kayseri'de oynanmasına karar veriyorlar. Ankaragücü saat 5'te yola çıkıyor, 9'da Kayseri'ye geliyor; ardından da maça çıkıyor.. Sarı-lacivertliler maça iyi başladılar. Baskı kurdular, tempolu da oynadılar. Fakat Ankaragücü seyircisi hiç yeri ve zamanı yokken, Beşiktaş kalecisi Karius'a şişe atmaya başlıyor. Oyun duruyor. Ankaragücü'nün temposu giderek artacakken, bu nedenden dolayı düşmeye başlıyor. Bu kez de Beşiktaş başlıyor oynamaya. Ellerinde iyi oyuncular da var. Haliyle oyunun gidişatını tamamen kendi lehlerine çeviriyorlar. Beşiktaş'ın birinci golünden önce bir penaltı pozisyonu var Ankaragücü lehine.. Hakem VAR'a gitmiyor.. İkinci yarıda bu kez Ankaragücü bir gol atıyor. Ama atılan golden önce bir faul var mıydı, yok muydu itirazları oluyor? Hakem bu kez VAR'a gidiyor ve golü iptal ediyor! Aslında faul kararında hakem net olarak haklıydı, çünkü pozisyon fauldü.

***

Ama pozisyonları ikiye bölüp bakın, vermediği penaltı pozisyonunun aynen kopyası. Sonra da zaten maç koptu. Ankaragücü 'Ben bu maçı alacağım' şeklinde futbol oynamadı. Beşiktaş daha derli toplu oynadı ve kaliteli ayaklarıyla işi bitirdi. Siyah-beyazlılar çok mu iyi oynadılar, hayır! Ama eski maçlara göre daha fazla koştular. Çünkü sahada, daha önce yedek kalan bir çok oyuncu vardı.

***

Mesela ilk gol atan Ljajic.. Quaresma'dan sıra geldi de iyi bir frikik attı. Zaten bu oyuncu iyi bir frikikçi. Ama Portekizli'den sıra gelmediği için bu vuruşları yapamıyordu. Siyah-beyazlılar için çok önemli bir maçtı. Buradan alacakları bir yara, önümüzdeki hafta oynanacak derbi öncesinde ligdeki bütün işlerini bitirirdi. Sanırım bunun için olsa gerek, TFF'den de ince bir ayar geldi, maç Kayseri'ye alındı ve iş bitti.. Beşiktaş birinci maçı geçti, haftaya da G.Saray maçı var. Daha fazla bir sorun olur mu, pek olacağa benzemiyor. Çünkü G.Saray'ın sağ gitti, solu gitti, önü gitti, arkası gitti.. Derbi, her türlü siyah-beyazlılara hazırlandı sanki. Onlara da balığı, kılçıksız olarak yemek düşüyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor