24 Kasım 2018 | Cumartesi

Penaltı değil!

Hep şunu söylerim maç bitmeden yazı yazmak doğru olmaz. Çünkü 90. dakikada bir olay olur, maçı yazmazsın onu yazarsın. Örnek de dünkü maç. Ama biz önce biraz maçı yazalım, sonra 90'a gelelim.
Kestirme kestirme yazalım. Galatasaray maçı kazanmayı hak etti mi? Hayır. Daha net pozisyonları kim yakaladı? Konyaspor. Başkanı ve teknik direktörü bu kadar ceza alan bir takımın, futbolcularının sahada daha farklı mücadele etmeli gerekirdi. Kararlara isyan edip sportmenlikten ayrılmadan daha hırslı olmaları lazımdı.
Galatasaraylı oyuncular yaptılar mı? Hayır.
Konyaspor klasik Aykut formülüyle oynadı.
Rakibe ileride fazla basma. Gel yarı sahaya.
Ceza alanına da girme. Çabuk toplarla çık. Nasıl olsa pozisyon yakalarsın. Nitekim yakaladılar da. Hatta bir ara Konyasporlular, Galatasaray'ın oyunana isyan edip "Ulan bunları gol atacak hali yok dediler kendi kalelerine gol attılar. Sarıkırmızılılar defanstan o kadar ağır çıkıyorlar ki 10 dakikada orta sahaya geliyorlar. Herhalde forvete gitsek kim gol atacak diye görüşleri var heralde. Bunda da espri yapmıyorum. Şimdi gelelim fasulyenin nimetlerine. Dakika 90.
Ceza alanı içinde bir ikili pozisyon. Galatasaraylı oyuncu, Konyasporlu oyuncunun sol tarafından geliyor. Tereyağından çeker gibi topu çekiyor.
Konyasporlu oyuncu, G.Saraylı oyuncunun kaval kemiğine basıp yerde kıvranıyor. Hakem de buna penaltı çalıyor. İyi güzel de pozisyonun en az 3 kamerayla ters açılarla görüntüleri VAR'ın önüne geliyor. VAR ile konuşuyorlar. O kadar uzun konuşuyorlar ki onu çözemedim.
Madem bir penaltı şüphesi var, yani potansiyel bir penaltı şüphesi var ikaz edip hakeme lütfedip pozisyonu görmesini istemesi lazımdı.
Ben bir restoranda yemek yiyordum: Millet bana döndü. Dedim ki VAR'ın cümlesiyle hakem gider, penaltıyı iptal eder, kırmızıyı da kaldırır. Neredeyse 3 dakika konuşuyorlar ve penaltı atılıyor. Şimdi burada 10 dakika çay molası verelim. Bakınız TFF ile sorun yaşayarak ayrılan Fatih Terim'in intikam yemeğini bazı kesimler soğuk soğuk yiyorlar. Ne derler?
İntikam soğuk yenen bir yemektir. Çünkü bu pozisyonda hem penaltı hem kırmızı, giden 2 puan. G.Saray hak etmedi. Ama adamlar maçı bitiriyorlar. Sen olmayan bir penaltıyı verip, olmayan bir kırmızıyı gösteriyorsun.
Sahada hakem var, televizyonun başında VAR ile AVAR var. Sonunda aklıma şu parça geliyor. Bizim gençliğimizin parçası. Avaramu.
Naynaynay..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor