Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

09 Mart 2015 | Pazartesi

'İsteyen' kazandı!

Büyük Adana Derbisi'nde inanılmaz bir ambians, muhteşem bir futbol ve isteyenin, arzulayanın kazandığı bir maç seyrettik. Sakın skora bakıp,"Kısır bir maç mı oldu?" demeyin.
Kaçırılanlar kaleden içeri girse, tarihi bir maç olabilir, skorda 5-4 ev sahibi takım lehine sonuçlanabilirdi.
Belli ki her şeyi çalışan iki takım, heyecana dönük pek çalışma yapmamış. İlk yarıda Adanaspor'un; oyunda da, pozisyonda da ev sahibi konumundaki Adana Demirspor'dan daha etkin olduğunu bir ilk yarı seyrettik.
11'de Nduka ile maçın ilk pozisyonuna da turuncu-beyazlılar girdi. Tabii Adana Demirspor temkinli oyundan çıkıp ilk pozisyonuna 19. dakikada girebildi.
Tam kontrollü oyun, golsüz ilk yarı derken Abdullah Karmil'in o anlaşılmaz faulü; ite kaka yaptırdığı, Özgürcan'ın da eski takımına gol olarak cezalandırdığı son dakika penaltısı geldi. İlk yarı 1-0 bitti...

Ne goller kaçtı, ne goller!

Maçın ikinci yarısı Adana Demirspor ve Adanaspor'un pozisyon düellosuna sahne oldu. Top bir o kalede, bir bu kalede adeta direkleri dövdü.
55'te Özgürcan, 57'de Ahmet Dereli, 59'da Oğuzhan her iki takımdan pozisyonları kullanamayan isimler oldular.
Bu pozisyonlar sonrası Adana Demirspor hocası Ünal Karaman 62. dakikada Hüseyin'in yerine Artun, Umut'un yerine Fatih Şen hamlesi ile tüm hücum taktiklerini yaptı. Artun'un oyuna girer girmez 65, 66 ve 80. dakikalarda hat-trick yapacağı maçta "Boş-trick(!)" yaptığını ve golleri atamadığını gördük.
Kader iki takımı farklı gayelerle buluşturmuştu.
Hayali büyük olanlar, Adana Demirspor kritik maçı kazandı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor