22 Ocak 2015 | Perşembe

Ne vurdu Ba!

Önce yiğidin hakkını yiğide verelim; Adana Demirspor gerçekten iyi takım. Ünal hocayı ve sportif direktör Samet Aybaba'yı kutlamak gerek. Beşiktaş'a kök söktürdüler. Oğuzhan önemli bir yetenek, kaleci Emre de öyle. Beşiktaş'a tavsiyem ikisini de kaçırmasınlar. Bilic, Veli'nin cezalı, Atiba'nın da sözleşme durumundan moralsizliği nedeni ile orta alanda Necip'in yanında genç Oğuz'a şans verdi. Elbette ikisinin de yerini doldurmadı ama Oğuz ileriki yıllarda o bölgede faydalı olacağını gösterdi. Maçın başında Uğur'un nefis ortasını arkadaşı ıska geçerken Abdülkerim kendi kalesine attı. Adana Demirspor karşısında erken gol bulmasına rağmen ilk yarıda bocalayan bir Beşiktaş izledik. Beraberlik golü bu nedenle çok gecikmedi. O golden sonra ev sahibi takım hesabını puan cetveline göre yapmaya başladı. Ve skoru korumak için geriye yaslandı. Bilic'in ikinci yarının başında Demba Ba ve Töre'yi oyuna alması çift santrfora dönmesi doğru hamlelerdi.

Tam 'veda' ederken...
Çıkan Kerim sahanın en kötüsüydü. Değişiklikler ve Demirspor'un geriye yaslanışı, Beşiktaş'ın 3. bölgeye yerleşmesine neden oldu. Buna rağmen pozisyon bulmakta güçlük çektiler. Ve "Kartal kupaya veda mı ediyor" diye düşündüğümüz anda Demba Ba'dan jeneriklik bir gol geldi. Sonra gecenin en iyilerinden Uğur Boral ikinci kavisli ortasını gönderdi bu kez Atınç kafasını kullandı. Ardından Cenk'in müthiş frikiği derken maç koptu. Bu geceden Bilic'in alacağı bir ders var. Sakatlığı düzelmesine rağmen bir türlü şans vermediği Uğur Boral sol kanata hayat getirdi. 'Nasıl orta yapılır?' dersi verdi. Bilic bu tecrübeyi asla yok saymamalı. Evet Beşiktaş üç kulvarda yoluna devam ediyor. Bu kupa galibiyeti lig için de büyük moral olacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor