26 Haziran 2010 | Cumartesi

Q7 çatlaması mı?

Sen ne yazarsan yaz, okuyan ne anlıyorsa gerçek odur? Geçen hafta "Q7 çatlatıyor" dedim, bazı Fenerbahçeli ve Galatasaraylı okurlarım "Az bekle bu Q7'den bir şey olmaz sen de yazdıklarını yemek zorunda kalırsın" türünden saldırıya geçtiler.
Bazı okurlar kusura bakmasınlar ama ya işlerine öyle geliyor ya da gerçekten beni yanlış anlıyorlar. İyi niyetle bakıp yanlış anladıklarına varsayarak bir kez daha bu konuyu gündemime aldım.
Şimdi gelelim ne demek istediğimize. Dediğim şu; Q7 büyük bir transferdir ve bir sürü sıkıntıyla boğuşan Beşiktaş'ın bu işi bitirmesi büyük olaydır. Bunu anlamak için iki ezeli rakibinin ne yaptığına bakmak yeterli olur.
Misal kasası dolu (!), hiçbir sorunu olmayan sözde dünya kulübü Fenerbahçe, Daum'a 2-3 milyon euro daha az vermek için yaklaşık bir ay kaybetti. Çok değerli günleri böyle harcadı. Dolayısıyla transfere ayırması gereken enerjiyi böyle bir sorunla tüketti. En sonunda yaşanan bunca tiyatronun ardından Daum'dan kurtuldu ve şimdi ya görevi Aykut'a verecekler ya da yeni bir teknik adam bulacaklar.
İkisi de kendi içinde sıkıntılar barındıran seçeneklerdir. Aykut hoca bu takımın yükünü taşıyamaz. Yeni teknik adam geldiğinde ise herşeyi sil baştan yapacaklar. Oysa Fenerbahçe şu anda transferlerini bile yapmış olmalıydı.

Bunun acısı çıkar!

Galatasaray'ın maddi problemleri malum.
O nedenle Aslan almıyor, satıyor! Emre Güngör Gaziantep'e, Uğur Ankaragücü'ne vs derken iki milyon euro oradan, bir milyon euro buradan toplamaya çalışıyor.
Benim karaladığım resim bu. Ezeli rakipleri düşmüş kendi derdine, Beşiktaş ise tüm dertlerini bir yana bırakıp yıldız avına çıkmış.
Bana kalırsa alkışı çoktan hak etti Beşiktaş yönetimi, benim yaptığım da hak ettiklerini vermek.
Hepsi bu.
Yoksa Quaresma çok faydalı olmayabilir de!
İnter ya da Chelsea'de olduğu gibi yedek kalması da mümkün! Ama bu onun bir yıldız olduğu gerçeğini değiştirmez. Beşiktaş yönetimi iyi bir iş yaptı, Fenerbahçe ve Galatasaray yönetimleri (kendilerine göre haklı sebeplerle) patinaj yapıyorlar. Büyük hata ediyorlar. Çok değerli zamanı boşa harcıyorlar. Bunun acısı yeni sezonda çıkar. Benden söylemesi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor